x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Şpăgarii de la Fisc, daţi afară la cererea FMI

Şpăgarii de la Fisc, daţi afară la cererea FMI

de Elena Stan    |    14 Iul 2010   •   00:00

Comisarii Gărzii Financiare care iau şpagă vor fi disponibilizaţi, potrivit declaraţiilor preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), Sorin Blejnar, după discuţiile purtate ieri cu o echipă tehnică a FMI.

"Personal, nu sunt mulţumit de calitatea morală a multora dintre angajaţii Gărzii Financiare şi, cu ocazia acestor restructurări, vreau să trag un semnal foarte serios tuturor că vor urma disponibilizări semnificative în Garda Financiară", a spus Blejnar. Rugat să precizeze clar la ce se referă când spune că nu este mulţumit de calitatea morală a angajaţilor Gărzii Financiare, Blejnar a răspuns că aceştia "iau şpagă".

Mai mult, Blejnar a declarat că vor avea loc şi o restructurare a agenţiilor din subordinea ANAF la nivel teritorial şi chiar închiderea administraţiilor fiscale care sunt foarte apropiate între ele ca locaţii. "Avem inclusiv situaţii hilare când pe aceeaşi stradă, în aceeaşi localitate, avem două administraţii financiare care deservesc două regiuni diferite", a spus Blejnar.
Restructurarea va viza şi eficientizarea activităţii ANAF."Am constatat că în multe administraţii fiscale costul colectării este foarte mare, adică foarte mulţi lei cheltuiţi la milionul de venituri aduse", a spus Blejnar.

În cadrul discuţiilor cu FMI, Blejnar a solicitat membrilor misiunii să fie foarte intransigenţi şi foarte fermi în legătură cu problemele la nivelul ANAF, astfel încât soluţiile care trebuie adoptate să fie cât mai corecte. "Noi nu trebuie să umblăm cu cioara vopsită şi nu trebuie să ne prefacem că avem un sistem informatic performant. Nu umblăm cu mănuşiţe. A fost solicitarea mea în calitate de conducător al instituţiei să fie (experţii FMI - n.r.) foarte intransigenţi, foarte fermi", a mai spus Blejnar.


×
Subiecte în articol: observator