x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

06 Dec 2008   •   00:00

INSPECTORI LA JUDECATĂ
Cei doi inspectori din Primăria Capitalei, acuzaţi de corupţie, au fost ieri trimişi în judecată la Tribunalul Bucureşti. Pentru 1.000 de lei, Gheorghe Dicu şi Doru Gadea s-au angajat să nu sisteze construcţia edificată f&



INSPECTORI LA JUDECATĂ
Cei doi inspectori din Primăria Capitalei, acuzaţi de corupţie, au fost ieri trimişi în judecată la Tribunalul Bucureşti. Pentru 1.000 de lei, Gheorghe Dicu şi Doru Gadea s-au angajat să nu sisteze construcţia edificată fără autorizaţie de denunţător, să nu îl sancţioneze contravenţional şi să nu sesizeze organele judiciare. (V. Fotache)

ANI ŞI FINANŢELE
Elena Stoica, şeful Administraţiei Finanţelor Publice Comăneşti, judeţul Bacău, a fost ieri reclamată de ANI la Parchetul Judecătoriei Moineşti pentru fals în declaraţii. Inspectorii de integritate au sesizat totodată Comisia de disciplină din Direcţia Generală a Finanţelor Bacău cu privire la starea de incompatibilitate în care se află funcţionara. Concret, aceasta nu a menţionat în declaraţia de interese faptul că a deţinut şi funcţia de administrator la SC Stora Contab SRL şi pe cea de cenzor la alte două firme. (V.F.)

ARAD
Câteva sute de arădeni au asistat ieri la Arad la o slujbă de mulţumire oficiată de Patriarhul Daniel. Patriarhul se află în  Arad pentru a sfinţi noua catedrală episcopală din oraş, care poartă hramul Sfânta Treime şi Sfânta Liturghie. Ieri, Patriarhul s-a deplasat la Universitatea "Aurel Vlaicu", unde a primit titlul de "Doctor Honoris Causa", titlu care-i va fi acordat astăzi şi de Universitatea "Vasile Goldiş".

GHEAŢĂ PE DORNA
Cinci hectare de livezi şi păşune din localitatea suceveană Coşna au fost inundate de apele pârâului Dorna, care s-au revărsat ca urmare a formării unui baraj de gheaţă. Potrivit prefectului Ovidiu Doroftei, creşterea temperaturilor a determinat formarea pe pârâul Dorna a unor aglomerări de gheaţă pe o distanţă de circa un kilometru. În prezent, trupe operative ale Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă împreună cu cei din Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă acţionează pentru înlăturarea gheţurilor. (Nicu Amurăriţei)

JOS CU AFIŞELE!
Materialele de publicitate electorală trebuie înlăturate până la 9 decembrie. Altfel, conform unei dispoziţii semnate de primarul general, Sorin Oprescu, firmele de salubrizare care nu vor face acest lucru sunt pasibile de amendă între 2.000 şi 2.500 de lei. Dispoziţia se referă şi la persoanele fizice şi juridice care au obligaţia de a curăţa afişele electorale de pe imobilele şi dotările aflate în proprietatea şi administrarea acestora. (M.A.C.)

CONSTANŢA
O cisternă încărcată cu peste 30 de tone de combustibil s-a răsturnat ieri într-o localitate constănţeană. Accidentul s-a petrecut în jurul orei 12:00 pe un drum judeţean, la intrarea în comuna Tortomanu dinspre Medgidia. Reprezentanţii ISU au acţionat cu două autospeciale, pentru a preveni izbucnirea unui incendiu. Şoferul cisternei nu a fost rănit. (Emilia Sava)

JOCUL MAŞTILOR
Câteva zeci de măşti tradiţionale au intrat de ieri în "Jocul măştilor", o expoziţie organizată de Complexul Naţional Muzeal "ASTRA" din Sibiu. Realizate de creatori populari Maramureş, Moldova, Ţara Vrancei, Dobrogea, măştile vin să readucă în actualitate vechile simboluri păgâne, care aveau rol de purificare a spaţiului sătesc, dar, în acelaşi timp, şi fertilitatea. (Dan Tomozei)

BACĂU
Fostul şef al Serviciului permise auto Bacău, comisarul Virgil Ardeleanu, a fost trimis în judecată pentru luare de mită. El a fost prins primind bani de la un instructor auto şi un bilet pe care figurau numele unor candidaţi la examenul pentru obţinerea permisului de conducere.

ALBA-IULIA
O casă de schimb valutar din Alba-Iulia a fost spartă ieri-dimineaţă. Reprezentanţii casei de schimb valutar reclamă sustragerea unei case de bani în care se afla echivalentul sumei de aproximativ 130.000 lei (lei şi valută). Poliţiştii efectuează cercetări pentru identificarea autorilor şi recuperarea prejudiciului cauzat. (Lucian Dobrater)

BRĂILA
O cameră video disimulată a fost găsită în biroul directorului Liceului cu Program Sportiv, funcţie deţinută până luna trecută de o altă persoană. Oamenii legii au stabilit că această cameră audio-video disimulată, conectată la DVR (Digital Video Recorder) şi monitor, funcţionează ilegal, deoarece nu are aviz de funcţionare din partea Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Brăila, conform legii. Serviciul Român de Informaţii a intrat pe fir. (Florentin Coman)

DE PATRU ANI CITEŞTI MONDEN

"Monden", publicaţie lunară glossy de evenimente şi lifestyle al societăţii înalte, a sărbătorit patru ani de existenţă în peisajul media autohton. Petrecerea a avut loc la Muzeului Naţional de Artă Contemporană, în compania personalităţilor scenei publice româneşti care s-au regăsit, de-a lungul timpului, în paginile revistei: vedete din presă şi televiziune, designeri, oameni de afaceri şi politicieni, wannabe's şi nouveaux riches. Evenimentul a marcat, în acelaşi timp, restyling-ul publicaţiei. Revista este editată de trustul Monden Media Group, înfiinţat în 2004 de Jamil Tohme şi condus actualmente de Peter Jansen.

×
Subiecte în articol: observator