x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Sute de bătrâni stau la coadă, în frig, pentru a primi pâine gratuit

Sute de bătrâni stau la coadă, în frig, pentru a primi pâine gratuit

29 Oct 2010   •   00:00
Sute de bătrâni stau la coadă, în frig, pentru a primi pâine gratuit

Pensiile extrem de mici, vârsta înaintată şi lipsa de preocupare a autorităţilor determină sute de bătrâni să stea, în fiecare dimineată, la coadă pentru "raţia" zilnică de pâine. Sunt cozile disperării şi ale sărăciei, iar bătrânii se bucură că pot beneficia şi de această bucată de pâine.



Oamenii au îndurat şi astăzi ore în şir frigul pentru a primi o pâine gratis. Casa de ajutor oferă pâine de cinci ore pe săpămână. Bucureştenii pot veni trei zile pe săptămână şi primesc câte două pâini fiecare. În restul zilelor, vin pensionarii din provincie.

"Este vai de sufletul meu. Sunt foarte supărat. Cu pensia mă descurc foarte greu. Am 40 de ani de muncă şi este vai de capul meu. Am venit pentru pâine şi ca să încerc să iau un împrumut ca să pot să trăiesc. Mi-e ruşine cum am ajuns să cerşesc după 40 de ani de muncă", a declarat unul dintre bătrâni.

"Duc şi eu viata asta aşa cum pot: uite, pe aici, la C.A.R., cu împrumuturi, cu pâinişoară cât pot s-o iau, când n-oi mai putea...", a oftat o pensionară.

Preşedintele Casei de ajutor reciproc "Omenia", Gheorghe Chioaru, a declarat că "pâine primesc şi pensionarii care nu se pot deplasa. Mergem la ei acasă şi îi ajutăm". "Este anul luptei împotriva sărăciei. Noi suntem o asociaţie recunoscută pentru faptul că facem protecţie socială, dar 80% din ajutoarele pe care noi le dăm sunt donaţii de la particulari. Noi nu dăm doar pâine, noi asigurăm şi credite cu dobândă foarte mică. Suntem pe cale să obţinem nişte bani de la UE pentru crearea unui centru de zi pentru pensionari. Noi avem peste 30.000 de membri...şi toţi vin aici din cauza sărăciei", a mai spus Chioaru.

×
Subiecte în articol: observator