x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Teodor Meleşcanu, binefăcătorul tablagiului-general

Teodor Meleşcanu, binefăcătorul tablagiului-general

de Razvan Belciuganu    |    21 Noi 2009   •   00:00
Teodor Meleşcanu, binefăcătorul tablagiului-general
Sursa foto: Dragoş Savu/Jurnalul Naţional

Pentru ca Eugen Gheorghe să ajungă, într-un an, general în rezervă din plutonier major în retragere, a fost nevoie de imboldul unui ordin al ministrului Apărării.

Aşadar, din ordinul nr. MF 1236 de la 5 decembrie 2008 al ministrului PNL Teodor Meleşcanu (foto), Eugen Gheorghe, "dezertor" al PSD şi consilier local PD-L la Sectorul 6, a fost făcut direct colonel în rezervă dintr-un subofiţer în retragere. "Pilele" lui Eugen Gheorghe la PNL sunt foarte bune datorită afacerilor, întrucât împarte aceeaşi firmă de servicii vamale SPEDCOM SRL cu fostul deputat liberal în legislatura 2004-2008, Rareş Mănescu. De asemenea, de activitatea şi câştigurile SPEDCOM SRL nu este străină nici soţia fostului deputat, actualul europarlamentar PNL, Ramona Nicole Mănescu.

Pe lângă faptul că este acţionar la această firmă, Eugen Gheorghe este şi director, iar interesul acţionarilor este unul comun, profit cât mai mare. Europarlamentarul PNL Ramona Nicole Mănescu, ca şi Eugen Gheorghe, a absovit Colegiul Naţional de Apărare. Mai mult, Ramona Nicole Mănescu a fost chiar consilier al vicepreşedintelui Comisiei de Apărare din Camera Deputaţilor între 2002 şi 2004, deputatul PNL Ovidiu Drăgănescu.

La rândul său, şi Ovidiu Drăgănescu, prefect al judeţului Timiş în timpul Guvernului Tăriceanu, a avut până la un moment dat o treime din acţiunile SPEDCOM SRL. Astfel, influenţa politică PNL-istă, propunerea ministerului condus de Mihai Stănişoară şi decretul din luna octombrie al preşedintelui României au făcut posibilă avansarea PD-L-istului Eugen Gheorghe la gradul de general, şi au călcat în picioare Statutul cadrelor militare şi reglementările interne ale MApN.

×
Subiecte în articol: observator