x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ultimul interviu al lui Vîntu înainte de arestare: Băsescu e "o mediocritate nervoasă"

Ultimul interviu al lui Vîntu înainte de arestare: Băsescu e "o mediocritate nervoasă"

10 Sep 2010   •   00:00
Ultimul interviu al lui Vîntu înainte de arestare: Băsescu e "o mediocritate nervoasă"

În ultimii ani, Sorin Ovidiu Vîntu şi Traian Băsescu au fost în război pe faţă. De altfel, preşedintele a şi insistat în discursurile sale electorale pe răul pe care l-ar reprezenta mogulii de presă, printre care şi Vîntu, pentru România. De cealaltă parte, Vîntu a susţinut că Băsescu este un pericol pentru ţară şi un om mediocru.



În ultimul interviu acordat presei înainte de arestarea sa, Vîntu face unele referiri la şeful statului, premier şi PDL.

"Acest om este un rău care trebuie izolat pe scena politică românească. Izolaţi-l pe Băsescu, domnilor!", susţine Vîntu în interviul acordat pe 9 august ziarului Bursa.

Potrivit omului de afaceri, Băsescu este "o mediocritate nervoasă".

"În relaţia mea cu preşedintele, nu există reciprocitate. Sentimentul de ură îmi este oricum străin, iar în cazul particular al lui Băsescu ar însemna, chiar, un consum sentimental fără rost. Omul este mărunt. Funcţia lui este importantă, dar omul este mic. Deşi unora poate că le creează o altă impresie, Băsescu este o mediocritate. O mediocritate nervoasă", spune Vîntu.

"Majoritatea PDL-iştilor îi urăşte pe Băsescu, Boc şi Udrea. Pentru majoritatea PDL-iştilor, grupul celor trei este identificat drept axă a răului. (...) Iubesc atât de mult libertatea, încât o admit chiar şi duşmanilor mei. Este dreptul lor să mă înjure, este dreptul lor să îl susţină pe Băsescu", susţine Vîntu în interviu.

"Pentru Traian Băsescu, lumea se împarte în două: obedienţii decerebraţi (pe care îi dispreţuieşte în secret, dar nu-i atacă la vedere) şi restul. Restul de deplina ură a domniei sale. Fac parte din . Mă atacă periodic, în această logică fără silogisme. Urcat pe piedestalul unei <înalte moralităţi>, acest face ce face şi cade de pe cal", mai spune omul de afaceri.

×
Subiecte în articol: observator