x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Un pensionar din Piteşti a încercat să se sinucidă, supărat din cauza reducerii pensiilor

Un pensionar din Piteşti a încercat să se sinucidă, supărat din cauza reducerii pensiilor

18 Iun 2010   •   00:00

Bărbatul de 78 de ani, din Piteşti, a fost transportat, astăzi, la Spitalul Judeţean de Urgenţă din municipiu, după ce a încercat să se sinucidă, înjunghiindu-se cu un cuţit în dreptul inimii, supărat din cauza reducerii pensiilor cu 15 la sută.

Potrivit dr. Nicoleta Nistor, medic la Unitatea de Primiri Urgenţe, din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Piteşti, la domiciliul victimei a venit o echipă medicală de la Serviciul de Ambulanţă Argeş care i-a acordat primele îngrijiri bătrânului, acesta fiind ulterior transportat la spital.

"Are o plagă înjunghiată aproape de cord, dar inima nu a fost totuşi atinsă. Este în stare stabilă şi va rămîne pentru investigaţii şi tratament. Acum se află în afara oricărui pericol", a declarat dr. Nicoleta Nistor, potrivit Mediafax.

Medicii argeşeni spun că pensionarul a avut mare noroc deoarece lama cuţitului nu a penetrat inima, altfel orice încercare de a-l salva fiind inutilă.

Vecinii şi rudele pensionarului au declarat că omul era abătut în ultimele zile, spunându-le că este îngrozit de faptul că nu poate să trăiască cum se cuvine cu banii din pensie, iar măsurile luate de guvernanţi îi vor aduce moartea oricum din cauza lipsei banilor.

"L-am găsit în curtea casei, pe un balansoar, cu o rană în dreptul inimii, în agonie, cu un cuţit lângă el. Are o pensie de 710 lei, după ce a muncit o viaţă ca merceolog, iar soţia lui e surdă şi are 350 de lei pensie. În ultimele zile era deprimat, ne-a spus asta, din cauză că statul va reduce pensiile şi nu va mai avea cu ce să trăiască", a declarat cuscrul victimei.

De asemenea, rudele bătrânului spun că acesta era supărat şi pentru că fiicei lui, angajată la Primăria Piteşti, îi va fi scăzut salariul cu 25 la sută.

×
Subiecte în articol: observator