x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Victoria mireselor, în faţa Parlamentului

Victoria mireselor, în faţa Parlamentului

de Diana Scarlat    |    18 Mai 2009   •   00:00
Victoria mireselor, în faţa Parlamentului
Sursa foto: Christian Silva/Jurnalul Naţional

Participantele la "Bride Parade" au mărşăluit ieri prin soarele dogoritor, de la Piaţa Victoriei până la Piaţa Constituţiei. În final, au ieşit învingătoare, aruncând buchetele şi primindu-şi premiile în faţa Palatului Parlamentului.



Căldură mare la marşul celor peste 60 de mirese care s-au adunat de dimineaţă în piaţă, să se mai bucure o dată de rochiile albe, brodate sau mărgelate. În jurul orei 11:00, "sindicatul mireselor libere" - cum s-ar fi putut intitula ad-hoc grupul vesel înveşmântat în alb - a luat cu asalt Calea Victoriei. Cu scopul declarat de a-şi retrăi cele mai frumoase clipe din viaţă, de data asta fără stres, fără emoţii şi fără alergătura din zilele premergătoare evenimentului.

ÎN STRADĂ, CU STRIGĂTURI
Prima ediţie a paradei a demonstrat că cele mai frumoase femei din lume sunt ele, miresele, iar ziua lor de glorie poate fi repetată ori de câte ori doresc să reia experienţa lui "da" în faţa altarului. Aceasta a fost, de altfel, şi ideea care i-a determinat pe organizatori să aducă rochiile albe în stradă, pe traseul folosit adesea de protestatari.

De data aceasta, strigăturile au fost de bucurie, hoţii au fost aclamaţi, pentru că nu-i nuntă în toată regula fără ei, iar fanfara a ţinut locul omuleţilor cu portavoce, animând grupul vesel, în mişcare. "Celebrăm femeia mireasă. Oricine poate veni să se bucure alături de noi. Pentru doamnele care au avut nunta, aceasta este încă o zi în care pot să poarte rochia de mireasă, să o scoată din dulap şi să se bucure de ea, iar pentru domnişoarele care încă nu au făcut nunta, acest eveniment poate constitui avanpremiera", ne-a explicat Silvia Chindea, director media al proiectului "Bride Parade".

ZI-LE, LOREDANA!
Cele mai brave mirese, care au rezistat până la final, înfruntând soarele arzător şi drumul lung, au fost răsplătite cu premiile câştigate la tombolă. Pentru premii, s-au lăsat pe mâna norocoasă a Loredanei Groza, cap de coloană a paradei ca "primă mireasă Bride Parade". Şi ea s-a bucurat de rochia albă, cu trenă şi voal, pe care a purtat-o cu mândrie într-o luxoasă maşină de epocă.

Dar vedete au fost toate participantele la "Bride Parade", fiecare în parte fiind "regina balului". "Sunt 16 premii, constând, în principal, în servicii dedicate nunţii. Mă bucur, nu ca organizator, ci ca femeie, că pot să mai îmbrac încă o dată rochia de mireasă. Este foarte important ca miresele să aibă o zi a lor, pentru că de cele mai multe ori în ziua nunţii sunt foarte multe probleme.

Uneori uiţi să te bucuri, uiţi că este evenimentul tău. Noi acum le oferim tuturor participantelor ocazia să fie frumoase, să fie admirate, să fie fotografiate şi filmate. Le dăm ocazia să trăiască evenimentul la maximum de data aceasta", ne-a mai mărturisit, din partea organizatorilor, Silvia Chindea. Parada mireselor ar putea fi organizată de două ori pe an, nu doar în Bucureşti, ci şi în alte oraşe ale ţării. Organizatorii aşteaptă din ce în ce mai multe participante la următoarele ediţii.

×
Subiecte în articol: observator