x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Voicu vrea să fie audiat în plenul Senatului

Voicu vrea să fie audiat în plenul Senatului

28 Mar 2010   •   00:00

Senatorul Cătălin Voicu susţine, într-o cerere adresată conducerii Senatului, că Hotărârea acestei Camere din 24 martie privind încuviinţarea arestării sale preventive este lovită de nulitate absolută, el solicitând să fie ascultat în plen în prima şedinţă.



Cererea senatorului a fost înregistrată joi, 25 martie, Cătălin Voicu solicitând să îi fie "respectat dreptul constituţional, legal şi regulamentar de a fi ascultat în plenul Senatului României în vederea încuviinţării cererii de arestare preventivă", motiv pentru care Biroul Permanent să aprobe audierea sa în prima şedinţă de plen.

Voicu susţine, în document, că hotărârea Senatului "este lovită de nulitate absolută, întrucât nu a fost îndeplinită condiţia prealabilă şi obligatorie a ascultării" sale în şedinţa de plen.

Senatorul reaminteşte că a fost într-o situaţie de "imposibilitate obiectivă de a fi prezent în plenul Senatului în vederea ascultării", având în vedere că, în noaptea de dinaintea şedinţei de plen a fost internat pentru probleme cardio-vasculare, iar în ziua de 24 martie i s-a făcut iar rău şi a fost din nou internat.

El apreciază că ar fi fost justificată amânarea sa în plenul Senatului "şi raportat la prevederile art. 24 alin. 3 din Legea nr. 96/2006 privind Statutul deputaţilor şi senatorilor, conform cărora cererea ministrului Justiţiei, însoţită de raportul Comisiei juridice, trebuia supusă spre dezbatere şi adoptare plenului Senatului în termen de 5 zile de la depunerea raportului".

Cătălin Voicu susţine că audierea sa la Comisia juridică a fost făcută la cererea sa şi că nu poate fi echivalată cu ascultarea prealabilă şi obligatorie în plenul Senatului.

"Consider că solicitarea mea este cu atât mai justificată în condiţiile în care cererea de încuviinţare a arestării preventive a unui parlamentar constituie o premieră juridică şi instituţională în România şi în contextul în care există indicii temeinice că sunt ţinta unei vendete politice din partea preşedintelui Traian Băsescu şi că am fost supus unui linşaj mediatic prin scurgeri de informaţii dirijate de la DNA sau de la SRI, instituţii aflate sub controlul şefului statului", se arată în cererea senatorului Cătălin Voicu, informează Agerpres.

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a declarat că cererea senatorului Cătălin Voicu a fost înregistrată la cabinetul său şi că o va înainta Biroului Permanent pentru a fi discutată.



×
Subiecte în articol: observator