x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Trebuie să mai fie o şansă!

Trebuie să mai fie o şansă!

de Andreea Sminchise    |    30 Oct 2009   •   00:00
Trebuie să mai fie o şansă!

O rochie albă, de prinţesă. Să păşească în biserică alături de iubitul ei şi să-şi jure dragoste veşnică. O petrecere la care ea să fie cea mai frumoasă şi mai specială femeie. La asta visa Alina Donescu cu doar o săptămână înainte de nunta cu Adrian. Dar visul i-a fost spulberat într-o fracţiune de secundă.



Alina are 28 de ani. Anul trecut s-a căsătorit în faţa ofiţerului stării civile cu Adrian Donescu. În vara aceasta urmau să facă şi nunta. "Povestea noastră începe simplu. Ca a multor tineri îndrăgostiţi. Eram, şi încă suntem, doi oameni care se iubesc nebuneşte. Luptam împreună pentru o casă, o familie şi un viitor fericit", povesteşte Adrian.

"Din păcate, acesta este doar începutul asemănător tuturor. Restul e... altfel", spune tânărul. Lupta pe care o duc acum el şi Alina, tot împreună, e mult mai crâncenă.

O DURERE DE CAP
De luni bune, pe Alina o sâcâiau migrenele. Nu le-a dat importanţă. Le-a tratat cu calmante şi a încercat să se odihnească mai mult. Durerile îi reveneau însă fără încetare. Cu doar o săptămână înainte de cununia religioasă şi de petrecerea de nuntă, tânăra a ajuns la urgenţe. "Durerile de cap deveniseră din ce în ce mai puternice, cumplite chiar. Până când n-a mai putut să suporte şi am mers la spital", îşi aminteşte Adrian. După o serie de investigaţii, Alina a fost trimisă de urgenţă de la Galaţi la Bucureşti. La 24 iunie 2009 a fost internată la secţia de neurochirurgie a Spitalului Bagdasar Arseni. Tomografia făcută de medici a evidenţiat trei tumori pe creierul tinerei. Cea mai mare avea 5 cm. "Din acel moment a urmat pentru noi o neîncetată luptă pentru supravieţuire. Şi, în acelaşi timp, o cursă contracronometru", spune Adrian Donescu.

DIAGNOSTICUL ŞI NEPUTINŢA

Toate planurile şi speranţele de viitor ale celor doi tineri s-au năruit o dată cu diagnosticul enunţat de doctori - Glioblastom - tumoare craniană malignă. Alinei i s-a recomandat o intervenţie chirurgicală, aşa că, la 29 iunie 2009, a fost operată. Medicii au putut interveni doar la tumoarea cea mai mare, din care însă nu au reuşit decât să preleveze câteva probe şi să o extirpe doar parţial. Resturile rămase în creierul fetei erau mult prea aproape de terminaţiile nervoase.

La scurt timp după operaţie, Alina s-a îmbolnăvit grav. O bronhopneumonie a făcut-o să stea 14 zile la Terapie intensivă. Abia la sfârşitul lui iulie a putut fi externată şi a fost trimisă la radioterapie şi chimioterapie.

Cele 25 de şedinţe de radiaţii au fost însă în van. La 1 octombrie, durerile mari de cap au doborât-o din nou pe Alina. "Am mers la Institutul Victor Babeş, de unde am luat rezultatele probelor extrase din tumoare. Diagnosticul iniţial fusese greşit. Nu era vorba despre Glioblastom, ci despre Xantoastrocitom Pleomorf. Cu acest diagnostic am mers din nou la Bagdasar, la medicul care a operat-o iniţial, şi i s-a făcut din nou o tomografie. Constatarea a fost uluitoare pentru noi. Tumoarea revenise la aceleaşi dimensiuni de dinainte de operaţie - avea din nou 5 cm. Culmea ironiei a fost că doctorul respectiv a refuzat să o mai opereze şi ne-a trimis acasă, recomandându-i doar tratament medicamentos", îşi aminteşte cu tristeţe Adrian.

AMENINŢAREA

Tumorile îi afectează acum Alinei vederea, vorbirea şi echilibrul. Medicii din ţară s-au declarat învinşi, iar, în această situaţie, tinerei nu-i mai rămân decât câteva luni de viaţă. "Şi aşa mi-a rămas aşteptarea... Aşteptarea să ce?", se întreabă retoric Adrian şi nu vrea nici măcar să se gândească la răspuns. Pentru ea, pe care o iubeşte atât, a căutat nopţi în şir cu furie şi disperare o soluţie. "Undeva în lumea asta, cineva trebuie să îi mai dea o şansă", şi-a spus el. Aşa a ajuns să afle de pe internet despre International Neuroscience Institute din Hanovra. A găsit şi alţi pacienţi din România operaţi cu succes acolo şi a luat legătura cu ei. "Cu ajutorul lui Dan Sântimbreanu, care s-a operat şi el la Hanovra, am reuşit să trimitem documentele medicale ale Alinei la domnul profesor Rudolf Fahlbusch, iar răspunsul primit de la el a fost unul pozitiv", spune Adi.

Bucuria găsirii unei soluţii a fost umbrită însă în scurt timp de gândul că singuri nu vor reuşi să strângă banii necesari plecării.

Intervenţia chirurgicală o va costa pe Alina 40.000 de euro. Până acum, cu ajutorul prietenilor, al cunoscuţilor, dar şi al celor care au auzit povestea ei şi au fost impresionaţi, Alina a reuşit să strângă 16.000 de euro.

Ajutor
Dacă vreţi şi puteţi să o ajutaţi pe Alina să-şi reia visele de acolo de unde le-a lăsat, secerată de boală, faceţi o donaţie, cât de mică, într-unul dintre conturile:

CONT LEI: Banca Raiffeisen Bank S, sucursala Galaţi, IBAN: RO55RZBR0000060011956981 titular cont: Donescu Adrian

CONT EURO: Banca Comercială Română, sucursala Galaţi, IBAN: RO59RNCB0141032433000005, titular cont: Donescu Ana.

Pentru mai multe informaţii despre acest caz puteţi suna la numărul de telefon 0765.39.94.82.

×
Subiecte în articol: pagina de suflete