x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Antonescu: Validarea guvernului alternativ al PNL nu este o decizie uşor de luat

Antonescu: Validarea guvernului alternativ al PNL nu este o decizie uşor de luat

22 Sep 2010   •   00:00
Antonescu: Validarea guvernului alternativ al PNL nu este o decizie uşor de luat

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat astăzi, în debutul şedinţei Biroului Politic Central al partidului, că luarea unei decizii cu privire la validarea Cabinetului alternativ nu va fi una uşoară.



'PNL este un partid deschis, în care întotdeauna toate temele, mai cu seamă cele de o asemenea importanţă, s-au dezbătut cât se poate de democratic. Nu e o decizie uşoară. E vorba totuşi de discutarea şi adoptarea unui program, a unui principiu şi a unei formule în premieră - un Cabinet alternativ. Vom vedea care vor fi poziţiile colegilor mei. Aceste dezbateri nu încep acum, ci în Delegaţia Permanentă', a spus Antonescu, potrivit Agerpres.

El a precizat că membrii PNL care s-au arătat nemulţumiţi de faptul că nu au fost consultaţi cu privire la componenţa Cabinetului alternativ vor putea să îşi exprime un punct de vedere în cadrul dezbaterilor pe această temă.

'Fără îndoială, vom discuta toate aceste lucruri. Cum am mai spus, nu e o decizie uşor de luat. Ştiam foarte bine că există aceste riscuri atunci când am pornit această acţiune. Din punctul meu de vedere, nu este surprinzător. Paşii de reformă adevărată se fac greu în societatea românească, în politica românească, în partidele româneşti. Eu cred, totuşi, că PNL este partidul în care aceste reforme au şansa să reuşească', a mai spus liderul PNL.

El a subliniat faptul că membrii care au fost nominalizaţi în Cabinetul alternativ vor lua parte la dezbateri în măsura în care fac parte din Delegaţia Permanentă.

Liderul PNL a anunţat public, în data de 16 septembrie, componenţa Cabinetului alternativ pe care partidul îl propune şi care este compus din 11 membri, dintre care patru independenţi, funcţia de premier revenindu-i acestuia.

Potrivit schemei de guvern alternativ, ministrul Finanţelor şi Economiei va fi Claudiu Doltu, ministrul Educaţiei şi Cercetării - Andrei Marga, ministrul Afacerilor Externe - Teodor Meleşcanu, ministrul Apărării Naţionale - general în rezervă Corneliu Dobriţoiu, ministrul Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei - Mariana Câmpeanu, ministrul Sănătăţii - academician prof. dr. Victor Voicu, ministrul Administraţiei şi Internelor - Victor Paul Dobre, ministrul Justiţiei - Radu Catană, ministrul Infrastructurii Naţionale - Eduard Hellvig, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale - Aurelian Penescu, ministrul Culturii - Mircea Diaconu. Andrei Marga şi Claudiu Doltu vor deţine şi funcţia de vicepremier.

Crin Antonescu a declarat, săptămâna trecută, că guvernul alternativ pe care îl propune, dacă va primi votul Delegaţiei Permanente a partidului, va deveni unul real imediat ce PNL va ajunge la guvernare.

×
Subiecte în articol: politic