x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Aripa prezidenţială cere conducere interimară la PDL

Aripa prezidenţială cere conducere interimară la PDL

de Adriana Duţulescu    |    16 Aug 2010   •   00:00
Aripa prezidenţială cere conducere interimară la PDL
Sursa foto: Karina Knapek/Jurnalul Naţional

Susţinătorii lui Traian Băsescu cer ca liderii partidului de guvernământ să fie schimbaţi cu o şefie interimară.



Deputatul  Sulfina Barbu, membru al Biroului Politic al PDL şi al echipei preşedintelui Băsescu, a lansat în weekend ideea că PDL trebuie să îşi stabilească o conducere interimară până la alegerile interne, care să se ocupe numai de partid, deoarece formaţiunea a ajuns să fie confundată cu Guvernul. Declaraţia Sulfinei Barbu a venit în contextul în care astăzi are loc o şedinţă a premierului Emil Boc cu parlamentarii PDL, întâlnire la care preşedintele PDL speră să obţină un vot de încredere din partea acestora până în 2012. Sulfina Barbu a afirmat, în timpul unui curs ţinut la Şcoala de Vară a Tineretului PDL Timiş, care are loc la Valea lui Liman, că în acest moment PDL "se confundă cu Guvernul", ceea ce, în opinia sa, este "total greşit", deoarece partidul nu mai are "viaţa lui" şi de aceea este nevoie să îşi stabilească "teme separate de Guvern". "Din păcate, astăzi, PDL se confundă cu Guvernul, lucru total greşit. Partidul nu mai are temele lui, nu mai are viaţa lui. Deocamdată ne confundăm cu Guvernul şi nu avem teme separate. Ăsta e un punct slab al partidului şi este absolut necesar să ne stabilim obiective separate de Guvern. Şi partidul are aceeaşi conducere ca acum cinci ani. Este ca un copil care a crescut, dar hăinuţele i-au rămas mici", a afirmat Barbu, citată de Mediafax. Ea a adăugat că în PDL există "foarte mulţi oameni noi" care nu sunt însă implicaţi în luarea deciziilor, şi de aceea este "impetuos necesar" ca partidul să aibă o conducere interimară. "Ob­servăm că au venit foarte mulţi oa­meni noi în PDL, lucru foarte bun, plecând de la aleşi locali, parlamentari, europarlamentari. Iar aceşti oameni trebuie să participe la luarea deciziilor. Astăzi, aceşti oameni care au venit în PDL nu sunt consultaţi şi nu pot participa la luarea deciziilor. De aceea avem dezbateri în presă referitoare la PDL. De aceea este im­petuos (sic!) necesar ca partidul să aibă o conducere interimară până la alegeri (interne - n.r.). Măcar la nivel naţional trebuie să avem o conducere interimară care să se ocupe numai de partid", a spus Barbu.

Întrebată de presă dacă premierul Emil Boc nu mai are timp pentru partid, Sulfina Barbu a replicat: "Este o realitate. Fiind prim-ministru într-o perioadă dificilă, o perioadă în care sunt necesare măsuri nepopulare, sunt necesare reforme care nu s-au făcut timp de 20 de ani, categoric timpul alocat pentru partid este mult mai restrâns".

Pe de altă parte, ieri, Radu Ber­ceanu, inclus în aripa pro-Boc, a comentat că membrii PDL care cri­tică partidul ar trebui să facă acest lucru în interiorul formaţiunii, apreciind că sunt oameni care până acum "au condus doar musafirii până la lift" şi nu sunt calificaţi să facă cri­tici pe care nu le argumentează. "Voci critice în România totdeauna sunt în toate direcţiile atunci când lucrurile nu merg bine. Cei din partid care au astfel de păreri critice nu au decât să vină să le spună şi să le şi argumenteze. După părerea mea, sunt oameni care nu au condus până acum decât musafirii până la lift şi nu cred că sunt foarte calificaţi să facă critici pe care nici nu le argumentează, nici nu le susţin, numai aşa, sunt nemulţumiţi de viaţă", a declarat Radu Berceanu.

×
Subiecte în articol: politic