x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Barul lui Pingelică, sediu pentru EBA

Barul lui Pingelică, sediu pentru EBA

de Eliza Popa    |    24 Iun 2009   •   00:00
Barul lui Pingelică, sediu pentru EBA

Direcţia Judeţeană de Tineret Hunedoara, unde este angajat şi un nepot al familiei Ridzi, a pus la cale un parteneriat cu mai multe cluburi din Petroşani pentru sărbătorirea zilei de 2 Mai. Unul dintre aceste cluburi n-a mai apucat însă "să se bucure" de Ziua Tineretului că s-a transformat în sediul de campanie al Elenei Băsescu.



În martie anul acesta era numit consilier în cadrul Direcţiei Judeţene pentru tineret - Hunedoara nimeni altul, decât Cristian Pinte, nepotul ministrului Tineretului şi Sportului Monica Iacob Ridzi. Pentru a marca Ziua Tineretului s-a organizat şi la Petroşani acţiunea "De 2 ori MAI TĂNĂR".

Astfel că Direcţia Judeţeană pentru Tineret a stabilit un parteneriat cu trei cluburi (discoteci) din judeţ printre care şi Club Keops din Petroşani. Patronul acestui club, Siminel Iordache, zis Pingelică, este şi un apropiat al familiei Ridzi. Potrivit unor surse politice locale, Iordache este un câştigător constant al licitaţiilor organizate de Primăria Petroşani condusă de Tiberiu Ridzi, soţul Monicăi Iacob Ridzi.

Pentru acţiunile dedicate Zilei de 2 Mai, clubul Keops a primit de la Direcţia Judeţeană pentru Tineret 5.000 RON. Sursele politice citate susţin că, deşi a luat banii, clubul Keops nu a găzduit nici o acţiune dedicată Zilei Tineretului.

În schimb, susţin aceleaşi surse, începând de la 9 mai, clubul Keops a devenit sediul de campanie din Petroşani  al independentei Elena Băsescu. Şeful campaniei EBa din Petroşani a fost desemnat, neoficial, chiar nepotul familiei Ridzi, angajat consilier la Direcţia Judeţeană pentru Tineret.

Sursele citate spun că acesta a folosit în campania mezinei prezidenţiale atât membri ai PD-L Tineret, cât şi minori, ultimii fiind retribuiţi financiar şi motivaţi cu promisiunea că după alegeri vor beneficia de un sejur pe litoralul românesc. Sejurul promis s-a consumat începând cu 13 iunie. Potrivit surselor menţionate, patronul Clubului Keops a sprijinit familia Ridzi în toate campaniile electorale în care aceştia erau direct implicaţi, inclusiv cu sume mari de bani.




CLUBUL KEOPS, DE NEATINS

Clubul Keops este amplasat în centrul oraşului Petroşani, înconjurat de blocuri, iar la doar 140 metri de club se află Spitalul de Urgenţă Petroşani. Bolnavii şi localnicii sunt obligaţi în aceste condiţii să asculte muzica de la club în fiecare week-end, la volum maxim. Deşi s-au făcut nenumărate plângeri de la locatarii blocurilor din jurul clubului, sesizările sunt în zadar. Legea nu poate fi aplicată, date fiind legăturile patronului clubului cu familia Ridzi.

×
Subiecte în articol: politic petroşani keops