x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Băsescu a înţepat Opoziţia la Cotroceni

Băsescu a înţepat Opoziţia la Cotroceni

de Adriana Duţulescu    |    16 Mar 2010   •   00:00
Băsescu a înţepat Opoziţia la Cotroceni
Sursa foto: Christian Silva/Jurnalul Naţional

Traian Băsescu şi Victor Ponta au avut înaintea consultărilor de la Cotroceni un schimb de replici, preşedintele PSD afirmând că nu îl are alături pe Crin Antonescu să-i spună ce să facă. În replică, şeful statului i-a răspuns că ar fi putut să-l ia pe Adrian Năstase.

"Nu avem cafea, domnule preşedinte. Dacă nu am fost cuminţi ieri...", a remarcat, în debutul întâlnirii, preşedintele PSD, Victor Ponta. Replica şefului statului a fost promptă: "Nici eu nu am! Astăzi e ziua în care nu se dă cafea". "O să fim cuminţi azi, poate data viitoare", a răspuns, la rândul său, Ponta, remarcă ce l-a determinat pe Băsescu să afirme că, dacă cei nouă lideri de partide parlamentare vor fi "cuminţi", poate vor primi cafea la sfârşitul consultărilor. "Lipsind Crin Antonescu, eu nu ştiu ce să fac", a adăugat liderul PSD. "Asta nu am dubii, dar puteaţi să-l luaţi pe Adrian Năstase, să ştiţi ce să faceţi", a spus şi Băsescu.

TRASEIM POLITIC
Victor Ponta, râzând, a afirmat că-l va lua pe preşedintele CN al PSD la următoarele consultări. "Luaţi-l, că sunteţi procuror", a conchis Traian Băsescu, preferând să încheie scurtul dialog. Cuvântul de început al preşedintelui Băsescu a mai conţinut câteva ironii adresate social-democraţilor. Şeful statului s-a declarat absolut de acord, un partizan al propunerii PSD de introducere în viitoarea Constituţie a interzicerii traseismului politic.

"Aici aveţi în mine un partizan. Dar, dacă vă frământă aşa de tare, cum staţi lângă domnul Dragnea, care vine de la PD? E doar întrebare. Retorică! Şi mai aveţi şi pe Severin, şi pe Cristian Dumitrescu, şi pe Duvăz, şi pe Sassu. Nu ştiu cum staţi lângă ei! Cred că nu aveţi somn nici noaptea", a spus Băsescu. Încercarea vicepreşedintelui PNL, Varujan Vosganian, de a-l întrerupe pe Băsescu s-a lovit de replica acestuia: "Domnule Varujan, avem o regulă. Şi eu vorbesc la Parlament când mi se dă cuvântul".

 

×
Subiecte în articol: politic