x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Băsescu: Anticipez mişcări sociale şi mai consistente în perioada următoare

Băsescu: Anticipez mişcări sociale şi mai consistente în perioada următoare

17 Oct 2010   •   00:00
Băsescu: Anticipez mişcări sociale şi mai consistente în perioada următoare
Sursa foto: /Jurnalul Naţional

Deşi în opinia sa reformele începute de Guvernul Boc s-au lovit de opoziţia sindicatelor şi a presei, Băsescu spune că va continua reforma statului, deşi anticipează mişcări sociale şi mai consistente în perioada următoare.

Traian Băsescu a declarat, într-o intervenţie televizată la PRO TV, că protestul de la Ministerul de Finanţe a creat o imagine proastă într-o instituţie extrem de importantă a statului şi a scos la iveală nereguli în modul de efectuare a salarizării.  El a afirmat că salariile de la Ministerul de Finanţe sunt asemănătoare cu cele de la Preşedinţie şi că el este adeptul ideii de a închide sistemul stimulentelor.

"Nu s-a văzut bine greva de la Ministerul de Finanţe. Salariile din aceste  minister sunt asemănătoare cu cele de la Preşedinţie. Sistemul stimulentelor trebuie închis. Eu spun de reforma administraţiei de şase ani de la începutul primului mandat. Din păcate preşedintele nu are nicio pârghie decât mesajul. Am cerut reforma administraţiei şi în timpul Guvernului Tăriceanu şi în campania electorală. Nu este vorba doar de faptul că stimulentele ocolesc bugetul de stat. Cum este posibil ca instituţii ale bugetului de stat să fie plătire cu resurse din afara bugetului? Am transmis aceste lucruri şi premierului Tăriceanu, Boc văd că încearcă. Au fost doi miniştri ai Finanţelor, Remeş şi Vlădescu, şi i-au întrebat nu vreţi să intraţi pe o grilă corectă de salarizare, iar răspunsul lor a fost nu, menţinem sistemul clientelar", a spus Băsescu.

Băsescu a mai opinat că şi fostul ministrul Gheorghe Pogea este vinovat de situaţia de la Finanţe pentru că i-a ascuns premierului Emil Boc existenţa sistemului de acordare a stimulentelor la Finanţe.
"În şedinţa de Guvern când s-a hotărât comasarea sporurilor cu salariile, iar această grilă provizorie de salarizare care funcţionează pentru anul 2010 să fie unificată, ministrul de Finanţe de la acel moment i-a ascuns premierului existenţa acestui sistem", a mai spus Traian Băsescu. Întrebat dacă se referă la Sebastian Vlădescu, şeful statului a spus: "Nu. Pogea era ministru de Finanţe când s-a făcut comasarea sporurilor ". Băsescu a completat că premierul Boc a aflat de stimulentele acordate în timpul protestelor, în timp ce el ştia de două luni. "Am aflat acum două luni şi i-am spus ministrului de Finanţe să nu mai facă plăţi nediscriminatorii în aşa-zisul sistem de stimulente şi să introducă criteriu de performanţă. N-a făcut-o".

"Anticipez mişcări şi mai constistente în perioada următoare. Obligaţia mea este să reformez statul", a previzionat Băsescu.

×
Subiecte în articol: politic