x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Băsescu, primit cu "huo" la Constanţa

Băsescu, primit cu "huo" la Constanţa

15 Aug 2010   •   00:00
Băsescu, primit cu "huo" la Constanţa
Sursa foto: Cristian Nistor/Agerpres

"Ne-am săturat de dumneavoastră, domnule preşedinte!", i-au strigat oamenii



Băsescu a fost apostrofat ieri de unii dintre turiştii aflaţi pe faleza din faţa Comandamentului Flotei Navale, atunci când, după festivităţile prilejuite de Ziua Marinei, acesta a plecat să salute mulţimea, câteva persoane spunându-i că s-au săturat de el. "Ne-am săturat de dumneavoastră, domnule preşedinte", s-a putut auzi din mulţime.

Întrebat de cineva din mulţime dacă trăieşte bine, preşedintele a răspuns, citat de Mediafax: "Nu prea, am o mulţime de greutăţi pe cap". Preşedintele s-a plimbat timp de aproximativ o jumătate de oră în zona falezei din faţa Cazinoului din Constanţa, a făcut fotografii cu câţiva copii şi a vorbit cu părinţii acestora, cărora le-a spus că este o situaţie de criză şi că toată lumea trebuie să înţeleagă acest lucru. Înainte de această nereuşită baie de mulţime, Băsescu a fost fluierat şi hui­duit în momentul în care a vrut să îşi susţină discursul pregătit pentru Ziua Marinei. Preşedintele a ignorat însă huiduielile şi şi-a început discursul, spunând că participă cu plă­ce­re la Ziua Marinei, care coincide cu Sfân­ta Maria, protectoarea marina­rilor.

Şeful statului şi-a început dis­cursul spunând că această zi este un prilej pentru ca oamenii să fie împreună şi un prilej de comemorare a eroilor mării căzuţi la datorie. El a spus că, în opinia sa, Ziua Marinei este ziua bărbatului. "Mulţi încearcă, atunci când vine vorba despre Ziua Femeii, să impună ideea că trebuie să fie şi o zi a bărbatului. În opinia mea, Ziua Marinei este ziua bărba­tului şi a acelor oameni care, la bordul navelor lor, ştiu să fie solidari, ştiu să preţuiască valoarea prieteniei, ştiu să preţuiască valorile naţionale ale simbolului pe care îl poartă la catarg: drapelul de stat al României", a spus Băsescu. Preşedintele a vorbit apoi despre criza economică, reluând ideea că aceasta poate fi depăşită prin solidaritate. "Ştiu că vremurile prin care trecem nu sunt uşoare, sunt vremuri generate de criza economică, vremuri care nu ne vor supune şi pe care le vom supune noi", a spus Băsescu. El a mai afirmat că România a reuşit să înre­gistreze o uşoară creştere economică. "Am reuşit să înregistrăm o uşoară creştere economică, însă este un drum lung pentru ca România să cureţe balastul cheltuielilor bugetare excesive în raport cu veniturile pe care economia le asigură", a spus Băsescu. Şeful statului a mai spus că şi-ar dori ca problemele să fie trecute în solidaritate şi în decenţă. "Vom trece acest moment. Mi-aş dori mult ca dificultăţile de moment să fie trecute în solidaritate, în decenţă şi fără încercarea unora de a deveni privilegiaţi ai crizei, de a fi aceia care nu pot fi atinşi, pentru că au o meserie sau alta. La fel cum mi­litarii Forţelor Navale Române au acceptat sacrificiile făcute de criză, la fel ar trebui să o facă fiecare român", a conchis preşedintele Băsescu. Finalul declaraţiei sale a fost primit însă cu acelaşi fluierături şi huiduieli.

×
Subiecte în articol: politic