x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Berceanu intră în zona populismului abject: "Să geamă toţi ăştia cu Q7"

Berceanu intră în zona populismului abject: "Să geamă toţi ăştia cu Q7"

03 Mai 2010   •   00:00
Berceanu intră în zona populismului abject: "Să geamă toţi ăştia cu Q7"
Sursa foto: Christian Silva/Jurnalul Naţional

Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a declarat pentru un cotidian central, în replică la afirmaţiile liderului PNL Crin Antonescu privind intenţiile Guvernului de a mări taxele, că nu este de acord cu majorarea cotei unice sau a TVA, dar ar mări impozitul pe maşinile de lux, "să geamă toţi ăştia cu Q7".

Şeful de la Transporturi nu este de acord cu majorarea cotei unice sau a TVA însă are propria listă de taxe şi impozite despre care spune că sunt prea mici, printre care şi cea auto. "Când n-ai bani, te gândeşti şi la variantele astea. Faci tot felul de simulări. Ia dom'le, cum o fi dacă umblăm la cifrele astea?", a spus Berceanu.

El spune că pentru a face rost de bani în economie a cerut Fondului Monetar, chiar la negocierile de luni, să permită României să depăşească deficitul bugetar, însă, banii respectivi să fie băgaţi în investiţii. Berceanu însă a parafrazat răspunsul oficialilor FMI: "Nu. Aveţi deja o problemă cu deficitul pentru că v-a scăzut creşterea economică şi, în plus, nu avem încredere în voi că veţi folosi banii pentru investiţii".

Chiar dacă se opune creşterii TVA sau a cotei unice, Berceanu spune că are lista lui de taxe pe care le-ar mări. Să crească impozitul pe maşini de lux ca "să geamă toţi ăştia cu Q7", după cum declară oficialul în cotidianul central, preluat de Mediafax. Să fie taxată a doua sau a treia proprietate şi, în fine, să fie impozitate terenurile agricole nelucrate.

×
Subiecte în articol: politic