x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Boc trece de la pensiile nesimţite la stimulentele nesimţite

Boc trece de la pensiile nesimţite la stimulentele nesimţite

17 Iun 2010   •   00:00

Şedinţa de Guvern s-a încheiat dupa ora 23. Premierul va anunţa concluziile joi. Cu toate acestea, au apărut informaţii în legătură cu subiectele dezbătute. Executivul a decis reducerea cu 50 % a cheltuielilor pentru deplasări, telefoane, carburanţii. Măsura ar viza toate instituţiile guvernamentale.



În plus, au fost prevăzute diminuarea cu 20% a costurilor cu bunuri şi servicii şi reducerea cu 25% a numărului de angajaţi. Reducerile de cheltuieli au fost decise în şedinţa de miercuri seara a Guvernului, au declarat pentru agenţie MEDIAFAX surse oficiale. În şedinţă, premierul Emil Boc a cerut fiecărui ministru ca, până vineri, să prezinte un plan concret de reducere cu 25% a fondului de salarii şi a numărului de angajaţi, inclusiv din agenţiile guvernamentale aflate în subordine.

Tot ieri, Guvernul a decis să introducă un plafon maximal de 8.000 lei al veniturilor obţinute de angajaţi din companii de stat, iar din câştigul care depăşeşte acest plafon o cotă de 90% să fie vărsată într-un fond de solidaritate, au declarat agenţiei MEDIAFAX surse oficiale
Executivul a decis totodată ca reprezentanţii statului în adunările generale ale acţionarilor din companiile unde statul este acţionar minoritar să îşi doneze indemnizaţia într-un cont de solidaritate, refuzul fiind sancţionat prin înlocuirea acestora din AGA.

Aşa cum se anunţase în urmă cu ceva vreme, Guvernul a decis ca numărul secretarilor de stat să fie redus la cel mult două astfel de posturi, singurele exceptate fiind ministerele "mari", precum ministerele de Interne şi Externe, în a căror organigramă vor fi menţinuţi trei secretari de stat, discuţia urmând însă să continue şi în coaliţie. De la pensiilor nesimţite, premierul Emil Boc a trecut şi la "stimulentele nesimţite" acordate unor angajaţi din ministere.
"S-a discutat despre uniformizarea salariilor în ministere, dar nu a fost găsită încă o soluţie", au relatat sursele citate, Agenţiei Mediafax, participante la şedinţa de Guvern.

×
Subiecte în articol: politic