x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Cezar Preda: PDL trebuie să scape de baroni

Cezar Preda: PDL trebuie să scape de baroni

26 Oct 2010   •   00:00

PDL are nevoie de o schimbare majoră, susţine vicepreşedintele Cezar Preda, într-un interviu acordat Mediafax. În opinia sa, partidul are nevoie de "o rebranduire de sus până jos" şi trebuie să se definească, în primul rând, cu o doctrină creştin-democrat adevărată.



"Cred că acest partid ar trebui să se ducă în denumirea lui reală alături de Partidul Popular", apreciază Preda.

"Cu toată dragostea faţă de trandafirul ăsta, PDL trebuie să-şi ducă sigla în zona partidelor populare. Trebuie să ne schimbăm şi năravul, pentru că nu poţi fi partid mare şi să-şi creezi tu baronii tăi. Eu vă pun o întrebare retorică: cum e posibil pentru mine, ca pedist vechi, intrat într-un partid de spirit, să ajung într-un an şi jumătate cotat ca cel mai corupt partid din România? Cum e posibil aşa ceva?", continuă democrat-liberalul.

La baza "decăderii", adaugă Preda, se află "exemple proaste" - baronii locali. "Înseamnă că am creat nişte modele proaste, înseamnă că nu ne-am armonizat creşterea structurilor şi am devenit pe feude în anumite părţi ale ţării, la fel cum îi criticam pe cei dinainte. Şi atunci, în avalanşă, îţi vine renumele ăsta, care-i nedrept pentru mine. Eu nu văd PDL în aşa ceva. Dar ceva s-a întâmplat, fumul nu iese fără foc. Deci ceva trebuie făcut şi aici, năravul trebuie schimbat. Am luat un nărav şi noi, aşa, un iz de nărav greu, de PSD greu, de partid mare, care decide, care schimbă soarta oamenilor, de care depind oameni mulţi de o decizie, de pixul lui Mischie. Nu ne-am îndepărtat de zona asta şi aici trebuie schimbat ceva", încheie liderul democrat-liberal.

×
Subiecte în articol: politic