x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Congresul PSD intră în linie dreaptă

Congresul PSD intră în linie dreaptă

de Adriana Duţulescu    |    15 Feb 2010   •   00:00



Comitetul Executiv convocat astăzi la Palatul Parlamentului va trasa ultimele direcţii în vederea Congresului PSD, urmând să stabilească dacă alegerile pentru conducerea partidului vor avea loc pe sistem de listă închisă sau prin vot uninominal, prima variantă fiind dorită de gruparea Geoană, a doua de candidaţii Năstase, Diaconescu şi Mitrea.

Totodată, se va stabili locaţia Congresului, după ce a apă­rut o dispută între aliaţii lui Mircea Geoană, care doresc ca acesta să aibă loc la Romexpo, şi Adrian Năstase, care vrea ca şedinţa să se desfăşoare la Palatul Parlamentului. Există în acelaşi timp şi o propunere privind amânarea Congresului, avansată de Ion Iliescu, care consideră că pesediştii nu sunt pregătiţi de un asemenea eveniment, el calificând organiza­rea drept "bramburită".

La rândul său, Adrian Năstase a spus că a avut şi are informaţii potrivit cărora din unele delegaţii care vor veni la Congres ar urma că fie "scoşi" aceia care ar vota împotriva sau altfel decât pentru Mircea Geoa­nă. "Acest lucru s-a întâmplat, spre exemplu, la Sibiu, s-a întâmplat, din câte am înţeles, la Galaţi, s-a întâmplat iar la Arad. Este o anumită selecţie a celor care vor vota", a spus Năstase.

Ieri, fostul europarlamentar Radu Podgoreanu, membru în Consiliul Naţional al PSD, i-a adresat o scrisoare deschisă preşedintelui partidului, Mircea Geoană, în care l-a acuzat pe acesta de intenţia de "trucare" a Congresului extra­ordinar de la 20 februarie.

Radu Podgoreanu i-a atras atenţia lui Mircea Geoană că, dacă "va impune sistemul de liste", îşi va asuma "consecinţa inevitabilă a ruperii PSD". "Este evident că aţi optat pentru această soluţie deoarece spe­raţi să fracturaţi astfel partidul şi să rămâneţi singur stă­pân pe masa amorfă de obedienţi", se arată în documentul citat de Agerpres. El îl acuză pe liderul social-democrat de "lipsă de viziune", spunând că nu are "nici forţa şi nici statura morală şi caracterul unui adevărat om politic".

×
Subiecte în articol: politic