x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Constantin Rotaru: Partidul Comunist Român se constituie într-o speranţă a românilor

Constantin Rotaru: Partidul Comunist Român se constituie într-o speranţă a românilor

de Corina Andriuta    |    06 Iul 2010   •   00:00
Constantin Rotaru: Partidul Comunist Român se constituie într-o speranţă a românilor

Reînfiinţată în urmă cu câteva zile, atunci când Congresul Extraordinar al Partidului Alianţa Socialistă a decis transformarea sa în Partidul Comunist Român, formaţiunea politică condusă de fostul deputat Constantin Rotaru susţine că va avea un reprezentant viabil inclusiv la alegerile prezidenţiale.



Constantin Rotaru, care este preşedintele proaspăt reînfiinţatului Partid Comunist Român, spune pentru jurnalul.ro, că „PCR nu are de ce să se teamă că ar putea funcţiona în afara legii. În urmă cu ceva timp, un anume domn Gheorghe Ungureanu a vrut să reînfiinţeze Partidul, dar Instanţa a hotărât că acest lucru este ilegal. A atacat decizia la CEDO şi a avut câştig de cauză. Deci nu avem de ce ne teme”. Rotaru, care este unul dintre cei mai importanţi oameni de afacere din Vâlcea, spune că PCR nu are de gând să umble la tipul de proprietate: „Faţă de acest lucru se fac greşeli intenţionate împotriva noastră. PCR va promova egalitatea tuturor formelor de proprietate şi de asociere la proprietate. În jurul anilor ‘50 s-au făcut abuzuri în acest sens, faţă de proprietatea privată. În ultimii ani, până în Revoluţie, ele aproape că încetaseră. În schimb, după 1990, au început abuzurile asupra proprietăţii sociale. PCR este un partid care promovează munca, care vrea egalitate în bogăţie, nu în sărăcie”.

Şeful PCR susţine că formaţiunea pe care o conduce are şanse mari de a reintra în hora scenei politice româneşti pentru că îşi propune „să ia ce a fost bun de la vechiul partid, adică o casă pentru fiecare familie, locuri de muncă pentru toţi, servicii medicale gratuite şi învăţământ gratuit şi de calitate”.

Fostul deputat PSM  Constantin Rotaru (1992-1996) a vorbit şi despre Moldova, ultima ţară din jurul României în care comuniştii mai înceamnă ceva. „Astea sunt aberaţii. Să ai un partid majoritar în Parlament şi să vină nişte nebuni care să spună că vor să îl desfiinţeze”, a comentat Rotaru pentru jurnalul.ro. Conform acestuia, PCR are în prezent 50 de mii de membri cotizanţi, iar la viitoarele alegeri parlamentare şi prezidenţiale va veni cu propuneri valabile pentru electoratul român.

×
Subiecte în articol: politic