x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Contractele Ministerul Turismului, nule şi fără aviz juridic

Contractele Ministerul Turismului, nule şi fără aviz juridic

de Elena Stan    |    03 Sep 2009   •   00:00

Elena Udrea a lăsat Ministerul Turismului fără apărare juridică deoarece o casă de avocatură nu poate apăra  interesele unei instituţii publice, potrivit declaraţiei secretarului general în cadrul Consiliului Consilierilor Juridici-  Lucian Florescu. Mai mult, contractele încheiate de Ministerul Turismului sunt nule deoarece toate cele patru posturi de consilier juridic din cadrul ministerului sunt vacante, iar contractele au fost încheiate fără avizul juridic.

Orban a  declarat că după şedinţa comisiei au început să sosească documente de la Ministerul Turismului, ceea ce demonstrează că Udrea a minţit în repetate rânduri atunci când a declarat că a transmis toate documentele solicitate de comisie. Secretarul Comisiei Udrea, Claudiu Taga, a declarat că în cursul zilei de ieri au sosit foarte multe documnete de la Ministerul Turismului, multe dintre aceastea nesolicitate de comisie, dar şi unele documente în care se regăsesc inadvertenţe.

Claudiu Ţaga a ţinut să precizeze că abia aseară a primit Statul pentu funcţiile publice din cadrul MT deşi comisia le solicitase încă din data de 5 august, avizul MT fiind pus abia în data de 19 august. La această afirmaţie Orban a spus ca MT l-a "transmis probabil ocolind tot globul pe un meridian sau ceva". De asemenea, Ţaga a precizat că a primit şi fişele de post, care au fost întocmite după ce comisia a început ancheta la MT.

Orban a ţinut să precizeze că aceste documente sunt foarte importante pentru că stabilesc cu exacitate ce atribuţii are fiecare angajat al MT. "Practic putem trage concluzia că până în data de 6-7 august o mare parte dintre funcţionarii MT nu au avut fişă de post. Acesta este documentul de bază care stabileşte atribuţiile pe care le are un funcţionar public sau un angajat contractual în cadrul unei instituţii publice", a precizat Ludovic Orban.

Claudiu Ţaga a declarat că în fişele de post a regăsit-o şi pe Mihaela Miheţ, Directorul Oficiului pentru Turism de la Paris, care a organizat în data de 5 iunie evenimentul de la turneul de tenis Rolland Garros. Ţaga a precizat că aceasta a semnat fişa de post tot în data de 7 august, aşadar nu se precizează dacă avea atribuţii pentru a organiza acel eveniment.

×
Subiecte în articol: politic comisie udrea aviz juridic