x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Crin Antonescu: ANI, o instituţie butaforică

Crin Antonescu: ANI, o instituţie butaforică

30 Iun 2010   •   00:00

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, în plenul Senatului, că, dacă exista voinţă politică, nu era necesară înfiinţarea ANI, aceasta fiind, în opinia sa, "o instituţie butaforică".



"Ne afundăm într-un cerc vicios şi prelungim o formă cu totul şi cu totul spectaculoasă de ipocrizie, fără niciun fel de rezultat pozitiv, indiferent care dintre proiecte s-ar vota. Ştiţi foarte bine că, din vremea comunismului, noi, românii, ca şi alţi vecini supuşi aceleiaşi experienţe istorice, am dezvoltat un talent al butaforiei şi în politică. Ştiţi bine că înfiinţarea aceastei instituţii, ANI, vine din lipsa reală de voinţă politică a tuturor celor care au guvernat România de a combate cu adevărat corupţia şi nu din voinţa politică de a o combate", a declarat Crin Antonescu, potrivit Mediafax.

El a opinat totodată că bilanţul ANI a fost "jalnic". "Ştim că această discuţie nu ar fi trebuit să aibă loc şi această instituţie nu ar fi trebuit să fie înfiinţată şi într-o ţară în care Parchetul, fiscul, instanţele şi-ar fi făcut datoria, într-o ţară în care cei care succesiv şi uneori împreună au condus-o ar fi avut suficientă voinţă politică pentru aceasta. (...) Bilanţul ANI, cu toate atribuţiile neştirbite de CC, a fost unul jalnic. Opţiunea noastră, a liberalilor, este să ne ghidăm în această derută de respectarea acelor principii pe care le-a formulat domnul senator Frunda. 

Problema este că nu vom putea la nesfârşit să prelungim o situaţie în care ne-am băgat singuri. Dacă azi ambasadorii unor state din UE vin, asistă la aceste lucrări ale acestei comisii, nu asistă la comisia economică sau de buget finanţe, de exemplu ... Au o singură treabă - ANI", a adăugat Antonescu.

Totodată, liberalul s-a arătat de acord cu senatorul PDL Iulian Urban, respectiv că ar trebui desfiinţată această "instituţie butaforică". "O reală combatere a corupţiei depinde de voinţa politică a celor care conduc România, cu sau fără ANI", a conchis Crin Antonescu. 

×
Subiecte în articol: politic