x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Dan Voiculescu: "Paraschiva Silaghi mi-a cerut 40.000 de euro"

Dan Voiculescu: "Paraschiva Silaghi mi-a cerut 40.000 de euro"

de Dana Piciu    |    09 Mai 2009   •   00:00

Liderul PC Dan Voiculescu a declarat ieri că înaintea modificării declaraţiilor iniţiale în procesul cu CNSAS, verişoara sa, Paraschiva Silaghi, îi solicitase 40.000 de euro împrumut.



"Paraschiva Silaghi mi-a cerut 40.000 de euro împrumut pe care am refuzat să îi dau. Modificarea declaraţiei, la doi ani după declaraţiile pe care verişoara mea le-a dat în procesul cu CNSAS în 2006, nu este deci întâmplătoare şi nici suprinzătoare pentru mine.

Totuşi cred că merită spus că schimbarea declaraţiilor vine în condiţiile în care verişoara mea a declarat ca martor, în anul 2006, că nota pe care am dat-o eu legată de plecarea ei din ţară, a fost către directorul întreprinderii la care lucram şi nu către Securitate, la un an după plecarea ei. Îi aduc aminte doamnei Silaghi că legea pedepseşte şantajul", a mai arătat Dan Voiculescu.

În iulie 2006, Silaghi a fost audiată de CNSAS, ea declarând că nota referitoare la plecarea ei din ţară a fost către directorul Vitrocim, nu către Securitate, la un an de la plecarea ei în Germania. În 25 septembrie 2008, Paraschiva Silaghi a trimis instanţei Tribunalului Bucureşti, o cerere de a "interveni în interes propriu", în procesul CNSAS-Dan Voiculescu.

Ea şi-a anulat declaraţiile anterioare în dosarul în care liderul PC contestă verdictul de colaborare cu Securitatea, acţiunea acesteia venind după ce, spune ea, a văzut în dosarul personal de la CNSAS că Voiculescu a dat informaţii despre ea.

×
Subiecte în articol: politic