x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Deputaţii îşi caută hoteluri mai ieftine pentru cazare

Deputaţii îşi caută hoteluri mai ieftine pentru cazare

de Monica Iordache Apostol    |    27 Mai 2010   •   00:00

Deputaţii reduc la jumătate cheltuielile pentru cazare. Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor l-a mandatat pe secretarul general Gheorghe Barbu să le găsească aleşilor camere care pot fi închiriate cu 4.000 de lei pe lună, în loc de 8.000 de lei pe lună, cât era până acum.



171 de deputaţi sunt cazaţi acum în cinci hoteluri din Capitală: Centre Ville, Marriott, Hotel Monte-Nelly şi Rin Grand Hotel, plafonul de cazare fiind egal cu tariful de la Centre Ville: 260 de lei pe noapte. Secretarul Camerei Deputaţilor, Sever Voinescu (PDL), a declarat că Gheorghe Barbu trebuie să găsească până luni formula juridică de aplicare a noilor plafoane, adică renegocierea înţelegerilor cu cele cinci hoteluri sau organizarea unei licitaţii la care să participe şi alte unităţi hoteliere. Voinescu a mai spus că Barbu va informa conducerea Camerei şi despre posibilitatea de reziliere a actualelor contracte.

El a menţionat că un singur contract al Camerei cu un hotel este semnat pe un an şi a intrat în vigoare la 1 aprilie. Deputaţii care şi-au găsit singuri formule de cazare vor primi maximum 4.000 de lei pentru a-şi plăti chiriile.

Pe lângă tăierile de 25% din indemnizaţii şi sume forfetare, care vor fi operate de Guvern, deputaţii au decis şi reducerea bugetului de telefonie cu 25%. Potrivit secretarului general al Camerei Deputaţilor, parlamentarii plătesc din propriul buzunar doar cheltuielile aferente convorbirilor în sistem roaming. Deputaţii au 400 de minute plătite direct de Cameră, iar restul minutelor efectuate se pot plăti din sumele forfetare, practic tot din bugetul Camerei. Abonamentul de 400 de minute costă 14 euro, spune Barbu, conform stenogramei BP.

"400 gratuit, ce este depăşit se plăteşte din suma forfetară. Dacă nu încape în suma forfetară, din buzunar, roamingul se plăteşte din buzunar. Excepţii sunt 41 de persoane care au funcţii: Biroul Permanent, preşedinţii de comisii, liderii de grup", a explicat Barbu. Declaraţiile acestuia sunt însă contrazise de o parte din parlamentari, care spun că şi-au plătit din buzunarul propriu depăşirea celor 400 de minute.

×