x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Doru Oprişcan: Dacă aşteptăm cu remanierea până în decembrie, ne alungă lumea cu pietre

Doru Oprişcan: Dacă aşteptăm cu remanierea până în decembrie, ne alungă lumea cu pietre

19 Iun 2010   •   00:00

Deputatul PDL de Mureş Doru Oprişcan s-a pronunţat pentru remanierea imediată a Guvernului, întrucât aceasta se impune acum, în caz contrar riscând să fie "alungaţi cu pietre", în timp ce senatorul Petru Başa a afirmat că termenul la care va avea loc această remaniere trebuie discutat.

Oprişcan a declarat că nu ştie despre existenţa celor două tabere la care s-a referit vicepreşedintele PDL Valeriu Stoica, dar că remanierea se impune acum.

"Sunt pentru remanierea imediată. Dacă aşteptăm până în decembrie, şi atunci ne apucăm de remaniere cu noi miniştri, cu noi strategii, ne alungă lumea cu pietre", a spus Oprişcan, citat de Mediafax.

Senatorul PDL de Mureş Petru Başa a declarat, la rândul său, că este evident că este nevoie de o remaniere, dar că termenul la care ar urma să se producă aceasta trebuie analizat.

"Este necesară o remaniere, ştim cu toţii, unii miniştri nu au performat pe segmentul lor. Acest subiect trebuie analizat. Dacă remanierea se face în decembrie, se va discuta posibilitatea reducerii numărul de miniştri", a spus Başa.

Başa a precizat că el nu face parte din nicio tabără, dar că, personal, susţine ideea reducerii numărului de miniştri.

În judeţul Mureş, sunt trei parlamentari PDL, deputatul Doru Oprişcan, senatorul Petru Başa şi deputatul Dumitru Stroian, care nu a putut fi contactat până la ora transmiterii acestei ştiri.

Vicepreşedintele PDL Valeriu Stoica a declarat, la Vaslui, că la sfârşitul acestei săptămâni se va decide în partid soarta actualului Guvern, după ce în interiorul PDL s-au format două tabere, una care susţine ideea remanierii imediate şi una care doreşte să acorde Executivului şase luni de graţie. Susţinător al ideii de a lăsa actualul Guvern în funcţie pentru a încerca să pună în aplicare programul de austeritate, Stoica a spus că există un echilibru între cele două tabere din interiorul PDL şi, de aceea, nu se poate spune cine va avea câştig de cauză.

Premierul Emil Boc se va întâlni, duminică, la ora 19.00, la Snagov, cu parlamentarii partidului, preşedinţii organizaţiilor judeţene şi europarlamentarii pentru a discuta despre măsurile guvernamentale pentru perioada următoare şi situaţia partidului, la întâlnire fiind aşteptat să participe şi preşedintele Traian Băsescu.

O întâlnire similară a avut loc şi în urmă cu două săptămâni. Potrivit unor surse, la acea întâlnire, preşedintele Traian Băsescu le-a spus parlamentarilor PDL că premierul Emil Boc a "fost sabotat de propriul Cabinet" şi că PDL "este în pericol de pesedizare".


×
Subiecte în articol: politic