x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Emil Boc a cerut sprijin pentru legea privind traficul de frontieră cu Republica Moldova

Emil Boc a cerut sprijin pentru legea privind traficul de frontieră cu Republica Moldova

05 Ian 2010   •   00:00

Premierul Emil Boc a cerut marţi sprijin grupului senatorial al PD-L pentru adoptarea Legii bugetului, dar şi pentru urgentarea adoptării legii responsabilităţii fiscale, cea privind reforma în administraţia locală şi cea privind micul trafic de frontieră cu Republica Moldova. "Contăm foarte mult pe sprijinul parlamentar în anul care urmează. Vom avea legea bugetului de stat - un examen politic important pentru România", a declarat Boc, la debutul întrevederii cu senatorii PD-L.



Premierul le-a solicitat, de asemenea, senatorilor democrat-liberali să facă o prioritate din adoptarea legii responsabilităţii fiscale. O altă cerere a şefului Executivului a vizat legea privind micul trafic de frontieră cu Republica Moldova.

Boc a declarat că l-a asigurat, luni, pe omologul său moldovean, Vlad Filat, că va cere sprijin legislativ pentru adoptarea actului normativ, în sesiunea parlamentară extraordinară, astfel încât Guvernul să demareze toate procedurile tehnice pentru intrarea în vigoare a acordului.

Boc a solicitat şi sprijin pentru legile ce vizează reforma administraţiei locale pe două componente: legea poliţiei locale şi legea care vizează standardele de cost din administraţia locală. "Vreau să ştiţi că nu voi folosi instrumentul ordonanţelor de urgenţă pentru aceste legi", a spus Boc.

Premierul i-a asigurat pe senatorii PD-L că membrii Cabinetului vor păstra contactul cu parlamentarii din comisiile de specialitate şi din grupurile politice, indiferent de formaţiunea pe care o reprezintă.

×
Subiecte în articol: politic