x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Geoană: Este timpul să se revină asupra menţionării presei în Strategia de apărare

Geoană: Este timpul să se revină asupra menţionării presei în Strategia de apărare

15 Oct 2010   •   00:00

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, susţine că este momentul ca în Parlament şi chiar de la Cotroceni să se revină asupra menţionării presei în Strategia de apărare, dat fiind că reprezentanţi ai Parlamentului European au adresat mesaje scrise Legislativului pe această temă.
Geoană a precizat vineri că a primit o scrisoare din partea liderilor grupurilor liberal, socialist şi al Verzilor din Parlamentul European în care aceştia arată îngrijorare faţă de introducerea presei în Strategia de apărare.
Fostul preşedinte al PSD a spus că liderii celor trei grupuri din PE îşi exprimă "preocuparea" faţă de intenţia introducerii în Strategia naţională de securitate a "aşa-zisei probleme a presei", el referindu-se la introducerea ca vulnerabilitate şi a unor campanii de presă care ar urma influenţarea deciziilor statului.
"Este invocat de o manieră oficială faptul că o astfel de prevedere care fi susţinută de Parlament şi de Preşedinţie încalcă în mod flagrant dispoziţiile Cartei drepturilor fundamentale ale omului şi ale Convenţiei drepturilor omului", a afirmat el.
Preşedintele Senatului a menţionat că scrisoarea celor trei, adică punctul de vedere "al unei părţi fundamentale a PE", arată că intenţia oficialităţilor de la Bucureşti "provoacă deja semnale foarte serioase".
"Cred că este momentul ca în Parlament şi chiar de la Cotroceni să se revină asupra acestui punct. Este clar că este un punct sensibil în care încercarea de a duce în sfera securităţii naţionale problematica libertăţii presei ridică semne de întrebare extrem de serioase şi legitime din partea partenerilor europeni", a declarat Geoană.
Liderii a trei grupuri politice importante din Parlamentul European au adresat scrisori preşedinţilor celor două Camere ale Legislativului român, cerând respingerea paragrafului care face referire la mass-media din Strategia naţională de apărare.
Scrisorile sunt semnate de Martin Schulz ¬- liderul Grupului S&D, Guy Verhofstadt ¬- liderul Grupului ALDE, şi Daniel Cohn-Bendit ¬- liderul Greens/EFA, fiind adresate preşedinţilor celor două Camere ale Parlamentului României şi, pentru informare, liderilor grupurilor parlamentare din Senat şi Camera Deputaţilor.

×
Subiecte în articol: politic