x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Liberalii se vor întâlni cu delegaţia FMI

Liberalii se vor întâlni cu delegaţia FMI

02 Aug 2010   •   00:00

Vicepreşedintele PNL Varujan Vosganian a declarat, luni, după şedinţa BPC, că liderii PNL se vor întâlni, marţi, la ora 17.00, la sediul central al PNL, cu delegaţia FMI, pentru a discuta situaţia economică a ţării şi clarificări în privinţa soluţiilor impuse de Fond.

"Biroul Politic Central a luat act de invitaţia făcută de delegaţia FMI pentru o întâlnire cu conducrea PNL, obiectul făcându-l discutarea situaţiei economice a României. Aşteptăm din partea FMI câteva clarificări în legătură cu soluţiile pe care le-a discutat cu reprezentanţii Guvernului şi ai Băncii Naţionale", a susţinut Vosganian.

El a subliniat că liberalii au decis în BPC să onoreze această invitaţie.

"Am stabilit ca din delegaţie să facă parte preşedintele PNL, Crin Antonescu, Radu Ruşanu, Daniel Chiţoiu şi Varujan Vosganian. Am stabilit un punctaj pentru discuţii", a spus vicepreşedintele PNL.

El a adăugat că liberalii ar dori să aibă cu reprezentanţii FMI "o discuţie în legătură cu oportunitatea pachetului de măsuri luat deja de Guvern, care a făcut şi subiectul moţiunii de cenzură".

"Întrebarea noastră, pe care o vom pune şi FMI este dacă e adevărat că ţintele de deficit la 3 luni au fost îndeplinite şi la 6 luni au fost îndeplinite, fără să trebuiască să se reducă salariile, pensiile sau să se crească TVA, întrebarea e de ce, în faţa acestor îndepliniri după îndepliniri, e nevoie să se reducă salariile cu 25%, a fost nevoie de tămbălăul cu reducerea pensiilor şi e nevoie de creşterea TVA", a spus liderul PNL.

El a mai spus că PNL doreşte să i se spună realitatea.

"Din două una: ori aceste îndepliniri sunt adevărate şi atunci trebuie să se revină urgent la această măsură sau să se reconsidere o reducere la 5%, ca în Spania, ori să se accepte că e nevoie de asta, dar să ni se spună realitatea. Pentru că o democraţie nu se bazează doar pe echilibrul puterilor în stat, ci şi pe faptul că Guvernul se situează în adevăr şi realitate", a conchis Vosganian.

Liderul PSD Victor Ponta a declarat că formaţiunea sa a primit, luni, o solicitare din partea delegaţiei FMI privind o întâlnire cu social-democraţii, însă PSD a transmis că refuză întrevederea, considerând că ar fi "tardivă şi protocolară", în condiţiile în care discuţiile cu Guvernul s-au epuizat.

×
Subiecte în articol: politic