x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Liderii PDL, în pelerinaj la Antonie Solomon

Liderii PDL, în pelerinaj la Antonie Solomon

de Adriana Duţulescu    |    13 Sep 2010   •   00:00
Liderii PDL, în pelerinaj la Antonie Solomon
Sursa foto: Laurenţiu Nica/Intact Images

Vineri seara, primarul suspendat al Craiovei, Antonie So­lo­mon, a fost "călcat" de liderii PDL, îngrijoraţi că e "bolnav".

Liderii PDL s-au înghesuit să îl viziteze pe primarul suspendat al Craiovei, Antonie Solomon, după ce asta a fost eliberat din Penitenciarul Galaţi. Vineri, în drum spre şedinţa partidului de la Drobeta Turnu Se­verin, pedeliştii au făcut haltă la vila lui Solomon, la Craiova, deşi acesta este trimis în judecată pentru corupţie şi a fost suspendat şi din partid şi din funcţia de primar.

Nu este foarte clară dragostea subită a pedeliştilor pentru fostul primar al Craiovei, speculându-se că aceştia ar fi îngrijoraţi de ceea ce Solomon ar putea declara în faţa procurorilor în legătură cu anumite personaje din partid. Oficial, ei sunt îngrijoraţi pentru sănătatea inculpa­tului, suferind de diabet. Contactată de Jurnalul Naţional, deputata PDL Sulfina Barbu a recunoscut că vineri i-a făcut o vizită lui Antonie Solomon. "Am oprit pe la domnia sa să bem o cafea împreună, am vrut să văd dacă este sănătos, dânsul suferind de un diabet mai vechi. Ne cunoaştem de mulţi ani, o cunosc şi pe doamna, şi în drum spre Drobeta Turnu Severin m-am oprit să îi urez sănătate", a spus Sulfina Barbu. Aceasta susţine că nu a discutat cu fostul pedelist despre po­si­bila sa reprimire în partid sau despre candidatura acestuia la Pri­mă­ria Craiovei, dar spune că "dacă Jus­tiţia se va pronunţa în favoarea sa, şi domnia sa va dori să candideze, statutul partidului nu interzice acest lucru".

Întrebată care dintre colegii ei de partid au mai fost în vizită la Craiova, Sulfina Barbu a spus că "nu ştie". "În momentul în care m-am oprit eu la domnia sa, nu mai fusese nimeni acolo, nu ştiu cine a mai fost. Eu am oprit să îi urez sănătate, el se va duce şi să-şi facă un set de analize, a stabilit cu doamna să meargă", a precizat deputatul PDL.
Solomon este inculpat în dosarul 6618/121/2010 având ca obiect comiterea infracţiunilor de corupţie, înregistrat la Tribunalul Galaţi, alături de Gheorghe Cornel Penescu, Dragoş George Stancu şi Gheorghiţă Pieca. Procesul a început iniţial la Tribunalul Argeş, dar a fost strămutat la Tribunalul Galaţi în 7 iulie 2010 printr-o decizie a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Primarul Craiovei, Antonie Solomon, lider al PDL Craiova, a fost arestat preventiv la 3 martie pentru luare de mită în formă continuată, uz de fals şi fals intelectual. El a fost încarcerat la Penitenciarul Colibaşi, iar la 7 iulie a fost transferat la Penitenciarul de Maximă Si­guranţă Galaţi.

La 10 martie, Solomon a fost suspendat din funcţia de primar, după ce prefectul judeţului Dolj, Eugen Georgescu, a semnat ordinul în acest sens. Solomon este acuzat că ar fi primit 50.000 de euro mită de la un acţionar principal al firmei PIC din Piteşti pentru a-i facilita diverse servicii în Craiova.

×
Subiecte în articol: politic