x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Liderul PCM Covasna: PSD, un partid antimaghiar

Liderul PCM Covasna: PSD, un partid antimaghiar

21 Mar 2010   •   00:00

Liderul PCM Covasna, Kulcsar Terza Jozsef, susţine că Ţinutul Secuiesc "a existat întotdeauna, este şi va rămâne", contrar afirmaţiilor unor politicieni români, adăugând că este regretabil că UDMR a sprijinit, la alegerile prezidenţiale, PSD, care este "un partid antimaghiar".

Preşedintele PCM Covasna, Kulcsar Terza Jozsef, a declarat că este regretabil că nici după 20 de ani nu există democraţie în România.

"Am constatat cu regret că, în 20 de ani, România nu a făcut paşi spre democraţie şi trebuie să auzim că Ţinutul Secuiesc nu există, că noi, maghiarii, nu am exista", a spus Kulcsar Terza.

Kulcsar Terza a menţionat că în urmă cu ceva vreme i-a transmis preşedintelui Traian Băsescu mesajul că Ţinutul Secuiesc "a existat întotdeauna, este şi va rămâne", iar acum transmite acelaşi lucru şi liderului PSD, Victor Ponta, şi preşedintelui PRM, Corneliu Vadim Tudor.

"Toată lumea trebuie să înţeleagă că Ţinutul Secuiesc a existat întotdeauna, este şi va rămâne, şi că nu şoviniştii români vor decide asupra sorţii comunităţii maghiare", a subliniat Kulcsar Terza Jozsef.

De asemenea, liderul PCM Covasna şi-a exprimat nemulţumirea că în 20 de ani UDMR nu a reuşit să îşi facă auzită vocea în afara graniţelor ţării pentru ca şi în Uniunea Europeană să se conştientizeze că Ţinutul Secuiesc există.

"Din partea PSD sau a Partidului România Mare nici nu mă aşteptam la o altă poziţie decât cea antimaghiară, dar este regretabil că UDMR a sprijinit, anul trecut, la alegerile prezidenţiale, exact acest partid antimaghiar, cum este PSD", a afirmat Kulcsar Terza.

×
Subiecte în articol: politic