x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Mircea Geoană vrea consultări

Mircea Geoană vrea consultări

de Adriana Duţulescu    |    27 Ian 2010   •   00:00
Mircea Geoană vrea consultări
Sursa foto: Bogdan Iuraşcu/Jurnalul Naţional

Preşedintele PSD, Mircea Geoană (foto), lansează o ofertă de negociere cu Adrian Năstase şi Cristian Diaconescu, contracandidaţii săi la Congres.



După şedinţa Comitetului Executiv în care a reuşit să impună organizarea rapidă a unui Congres extraordinar la 20 februarie, preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat, la Antena 3, că aşteaptă o discuţie lămuritoare cu Adrian Năstase şi Cristian Diaconescu. "Are tot dreptul (Diaconescu - n.n.) dacă se hotărăşte să facă un astfel de pas, dar îl cunosc suficient de mult şi pe Adrian şi sunt convins că înainte de a lua o astfel de decizie eventuală, şi pentru un calcul care şi-l face fiecare dintre noi înainte să se lanseze, sunt convins că vom avea o discuţie între noi, o discuţie ca între colegi şi ca între prieteni, pentru că este un fost lider al partidului, cu enormă experienţă politică, şi sunt convins că înainte de a intra într-o astfel de chestiune ne vom consulta şi vom stabili ce-i mai bine de făcut." Geoană a ţinut să precizeze că doreşte ca Liviu Dragnea să rămână secretar general al PSD şi că susţine şi înfiinţarea funcţiei de preşedinte executiv.

HREBENCIUC: "MITREA NU CONTEAZĂ"

Liderul deputaţilor PSD, Viorel Hrebenciuc, a declarat ieri la Antena 3 că, în opinia lui, Năstase, Geoană şi Diaconescu ar trebui să stea de vorbă şi "să cadă la un consens". Întrebat pe cine ar alege între Diaconescu şi Geoană, Hrebenciuc a răspuns că acum ar înclina spre ultimul, întrucât nu se poate "dezice" de anumite "chestii". El a mai a spus că "Mitrea nu contează" în ecuaţia preşedinţiei PSD, apreciind că senatorul PSD a făcut anunţul privind candidatura sa pentru a negocia un post de vicepreşedinte şi a se retrage apoi din cursă înaintea Congresului. Liderul PSD Bucureşti, Marian Vanghelie, a spus la rândul său că Diaconescu reprezintă "o variantă plauzibilă" pentru conducerea partidului. Aseară, la Realitatea TV, Adrian Năstase s-a declarat din ce în ce mai hotărât să candideze la şefia partidului.

×
Subiecte în articol: politic