x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ofensiva - Cancescu, acuzat de pact cu PSD

Ofensiva - Cancescu, acuzat de pact cu PSD

de Gabriela Antoniu    |    25 Aug 2005   •   00:00

Opozitia sefului Consiliului Judetean Brasov, liberalul Aristotel Cancescu, fata de modificarea Legii administratiei locale s-ar putea lasa nu numai cu un simplu avertisment, asa cum s-a decis la varful PNL, ci chiar cu debarcarea lui.
Reamintim ca Aristotel Cancescu se numara printre presedintii de consilii judetene ai Aliantei care alaturi de cei ai Opozitiei au semnat vinerea trecuta la Mamaia un document in care se opun planurilor coalitiei de a modifica Legea 215/2001. Semnatarii arata ca schimbarea regulilor de eligibilitate si revocare in timpul mandatului incalca prevederile constitutionale. Sustinand introducerea votului uninominal, ei au cerut ca proiectul de modificare a Legii administratiei locale sa intre in dezbaterea Parlamentului, iar prevederile legate de alegerea si revocarea presedintilor CJ sa produca efecte incepand cu 2008.

"DEZVALUIRI". De remarcat ca Aristotel Cancescu a parasit in graba reuniunea de la Mamaia dupa ce a primit o serie de telefoane de la Bucuresti. Ieri, pe mail-urile redactiilor au sosit de pe adresa consilierului presedintelui PNL, Andrei Vocila, doua articole acuzatoare despre Cancescu preluate din presa. Unul intitulat "Cancescu isi construieste majoritatea simpla in Consiliul Judetean", aparut in editia de ieri a Transilvania Expres, iar celalalt - "Consiliul Judetean Brasov - agentia de turism exotic si reclama personala a baronului liberal Cancescu", aparut in Gandul la 26 mai 2005, precedat de intrebarea "Va mai amintiti?". Primul articol nu este deloc magulitor pentru Cancescu, privit in contextul reuniunii de la Mamaia. "Asa incat, spun sursele noastre, pentru a-si asigura scaunul, presedintele liberal a inceput demersurile pentru a-si construi o majoritate simpla in CJ. Conform altor surse, din PSD de data aceasta, reprezentantii acestui partid au batut deja palma cu Cancescu, astfel incat sa-l sustina la vot in cazul in care se va pune problema schimbarii sale din functie. De asemenea, pesedistii au promis ca vor sprijini adoptarea unor proiecte de hotarare «mai spinoase»", scrie Transilvania Expres.

REFUZ
Aristotel Cancescu a de-clarat ieri ca s-a intalnit luni cu premierul Tariceanu si i-a spus tot ce s-a discutat la Mamaia si a constatat ca acesta nu cunostea lucrurile decat din presa. El a mai spus ca nu-si va retrage semnatura de pe Rezolutia de la Mamaia, recunoscand totodata ca nu s-a consultat inainte cu conducerea PNL. "Atunci cand dai o lege te gandesti si pentru situatia in care vei ajunge in opozitie. Insa cu totii am sustinut un punct de vedere care mi se pare foarte important si cred ca acesta trebuia preluat de presa, si anume ca suntem de acord cu votul uninominal", a adaugat Cancescu.

×
Subiecte în articol: politic cancescu