x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Orban despre înregistrarea de la Comisia Udrea apărută în presă: Tentativă PDL de decredibilizare

Orban despre înregistrarea de la Comisia Udrea apărută în presă: Tentativă PDL de decredibilizare

17 Aug 2009   •   00:00

Preşedintele Comisiei Udrea, Ludovic Orban, a calificat drept "tentativă a PDL de decredibilizare" apariţia în presă şi pe bloguri a unei înregistrări neoficiale a discuţiilor din comisie în care membrii acesteia vorbesc despre audieri şi despre dovezi care să o incrimineze pe Elena Udrea.

Orban nu a contestat înregistrarea, despre care a precizat că era "în afara dezbaterii publice".

"Până astăzi, Ministerul Turismului a avut un comportament la limita boicotului. Nu a trimis documentele cerute de comisie, iar persoane importante din minister nu s-au prezentat la audierile din comisie. Activitatea comisiei este permanent afectată de atacuri fie din partea doamnei Udrea, fie din partea colegilor domniei sale. Această înregistrare neoficială (n.r. care a apărut în presă) reprezintă tentativa PDL de decredibilizare a activităţii comisiei", a declarat Ludovic Orban.

El a spus că înregistrarea apărută în presă era "o dezbatere în afara dezbaterii publice" arătând că cea mai mare parte a activităţii comisiei se desfăşoară în prezenţa camerelor de filmat, a presei şi cu instalaţia de sonorizare din sala în care comisia îşi desfăşoară activitatea.

"Există lucruri care ţin de bucătăria internă a comisiei, de stabilirea invitaţiilor, care nu sunt publice. Ceea ce s-a înregistrat neoficial şi a apărut în presă este finalul unei discuţii care s-a desfăşurat în comisie după audierea secretarului de stat în Ministerul Turismului, iar discuţia a avut caracter semioficial", a explicat Orban.

El a arătat că a solicitat să nu se stenodactilografieze şi să nu se înregistreze audio discuţia de la finalul şedinţei comisiei.

Totodată, Orban a precizat că, în continuare, cea mai mare parte a dezbaterilor comisiei vor fi publice şi că orice fel de concluzie a comisiei se va baza pe reglementările în vigoare.Orban a mai spus că membrii comisiei au obligaţia de a prezenta un raport privind concluziile acestei comisii, un raport care va fi apoi analizat în plenul Camerei Deputaţilor.
Mediafax

×
Subiecte în articol: politic