x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică PD-L ar putea deveni Partidul Popular

PD-L ar putea deveni Partidul Popular

de Aniela Nine    |    26 Ian 2010   •   00:00
PD-L ar putea deveni Partidul Popular
Sursa foto: Dan Marinescu/Jurnalul Naţional

Denumirea Partidului Democrat-Liberal şi trandafirul portocaliu ar putea deveni chestiuni de domeniul trecutului, în partid discutându-se modificarea acestora, în ideea unei relaţionări mai bune cu simbolurile curentului popular european.



Democrat-liberalii au decis ieri înfiinţarea unei comisii care, până la Congres, să analizeze oportunitatea modificării denumirii partidului, a siglei, şi chiar a doctrinei. "Sunt discuţii pe care le avem în PD-L şi vom discuta în Comisia de statut despre oportunitatea modificării siglei şi numelui", a anunţat vicepreşedintele Gheorghe Flutur după şedinţa conducerii partidului. Necesitatea "rebrenduirii" fusese lansată, declarativ, încă dinaintea şedinţei, de deputatul Sever Voinescu (foto).

"Cred că partidul trebuie rebrenduit. Trebuie asumată o doctrină foarte clară, chiar şi la nivelul siglei. Noi avem trandafiri care reprezintă un simbol socialist. M-am gândit că denumirea Partidul Popular ar fi mult mai potrivită, mai clară şi ar exprima mult mai clar ceea ce suntem noi acum", a spus Voinescu. El şi-a explicat şi opţiunea pentru schimbarea doctrinei: "Suntem membri ai PPE, trebuie să ne asumăm în mod formal doctrina popular-europeană, care, după cum ştim, este o docrină în care se regăsesc mai multe nuanţe de centru-dreapta ş liberalismul clasic, creştin-democraţia, conservatorismul, social-creştinismul, în măsura în care răspunde unor cerinţe, şi aşa mai departe", a mai spus Voinescu, citat de Mediafax. Şedinţa conducerii PD-L a fost una la care s-au prezentat şi eurodeputaţii Monica Macovei şi Cristian Preda, ultimul fiind invitat în mod expres să-şi prezinte ideile după ce, în contextul candidaturii lui Honorius Prigoană, lansase o serie de critici la adresa PD-L.

Întrebat dacă i s-a reproşat că şi-a exprimat opiniile pe blog şi nu în partid, Preda a răspuns că membrii PD-L "sunt pe cale să înţeleagă" importanţa blogurilor, ca parte a realităţii politice. "De fapt, s-a decis ca fiecare dintre ei să îşi deschidă câte un blog", a completat răspunsul colega sa Monica Macovei.

×
Subiecte în articol: politic