x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică PDL va avea 37 de şefi

PDL va avea 37 de şefi

de Adriana Duţulescu    |    22 Mar 2010   •   00:00

Partidul prezidenţial  va fi condus începand din luna iulie de 37 de lideri, structura de conducere a PDL fiind mărită special pentru a putea cuprinde toată lista doritorilor de funcţii.

Colegiul Director al PDL a decis aseară datele noii structuri de conducere şi organizarea Convenţiei Naţionale care îi va alege pe viitorii lideri.
Astfel, Colegiul Director a decis păstrarea prevederilor statutare actuale în ceea ce priveşte alegerea prim-vicepreşedinţilor şi secretarului general al partidului, aceştia fiind desemnaţi de către cel care va prezenta moţiunea câştigătoare la Convenţie. Colegiul Director a fixat data de 15 iulie ca zi de desfăşurare a Convenţiei Naţionale, aceasta fiind pregătită în cadrul unei şedinţe a Consiliului Naţional de Coordonare, programată pentru 9 aprilie.

Înaintea Convenţiei, vor avea loc alegeri în teritoriu, urmând ca procesul electoral intern să se desfăşoare de jos în sus. "Convenţia Naţională se va desfăşura pe parcursul a două zile. În prima zi, se vor alege preşedintele, cei patru prim-vicepreşedinţi şi secretarul general pe baza moţiunii câştigătoare. Tot în prima zi va fi ales  preşedintele Comisiei de Etică şi Litigii, preşedintele Comisiei Naţionale de Revizie şi Conturi, iar în a doua zi se va alege, în Consiliul Naţional de Coordonare cei 15 vicepreşedinţi, 3 secretari generali adjuncţi şi cei 6 secretari executivi", a anunţat preşedintele PDL, Emil Boc, la finele şedinţei de duminică a Colegiului Director.

Noua organigramă a conducerii va fi supusă aprobării CNC-ului din 9 aprilie. Tot atunci urmează să fie aprobată crearea a opt posturi de secretari executivi care se vor ocupa de anumite domenii şi care vor fi cooptaţi în cadrul Biroului Permanent Naţional. "Opt secretari executivi vor fi aleşi din rândul specialiştilor pe diverse domenii: sănătate, educaţie, muncă, agricultură, economie-finanţe-mediul de afaceri, justiţie, mediu, infrastructură-energie de către propriile lor structuri profesionale Astfel PDL îşi deschide porţile spre oameni competenţi care îşi doresc să facă politică. Mi-aş dori ca, în 2012, 30% din oamenii care vor fi desemnaţi în structuri alese sau numite să fie din rândul acestor oameni noi, specialişti care să dea substanţă politicii PDL", a anunţat Boc.

×
Subiecte în articol: politic