x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică PNL: Tăriceanu, fără drept

PNL: Tăriceanu, fără drept

de Monica Iordache Apostol    |    24 Feb 2010   •   00:00
PNL: Tăriceanu, fără drept
Sursa foto: Karina Knapek/Jurnalul Naţional

Fostul lider al PNL Călin Popescu Tăriceanu (foto) nu va mai fi membru de drept al Biroului Politic al partidului, "privilegiu" care le era conferit prin statut tuturor foştilor preşedinţi ai PNL, pentru că actualul preşedinte Crin Antonescu vrea să elimine noţiunea de membru de drept.



Antonescu a declarat ieri, la lansarea proiectului său politic intitulat "Prin noi înşine astăzi", că nu vor mai exista membri de drept ai conducerii centrale, acest lucru fiind valabil şi pentru liderii organizaţiilor de tineret şi femei. "Călin Popescu Tăriceanu e lider al grupului parlamentar din Camera Deputaţilor şi va putea face politică la vârf în PNL din această poziţie", a declarat Antonescu.

El şi-a justificat dorinţa de a-şi alege singur echipa de conducere dacă va fi reconfirmat în funcţie, prin faptul că "ne aflăm într-o competiţie cu reguli schimbate". Liderul liberal a declarat că le va cere membrilor PNL un spor de putere pentru preşedinte şi pentru secretarul general, pentru că vrea să reformeze PNL şi a susţinut că propune un mod de alegere a conducerii PNL care nu-i este "simpatic".

Moţiunea pe care actualul preşedinte o prezintă delegaţilor la congres identifică atât "maladiile" PNL, cât şi ale societăţii şi propune creşterea partidului la 30%, asumarea valorilor liberale şi conservatoare şi accederea liberalilor la guvernare. "PNL trebuie să guverneze nu atunci când îi oferă alţii ocazia şi nu pe politicile oferite de alţii", a mai spus Antonescu adăugând că PNL va anunţa public în scurt timp componenţa unui guvern din umbră.

 "Guvernul nu se va mai alcătui după ce ajungem la putere şi jocurile interne vor da o combinaţie sau alta. Publicul trebuie să ştie din timp că, spre exemplu, va avea la Finanţe cutare persoană care va face cutare politici", a mai spus liderul PNL.

×
Subiecte în articol: politic pnl congres calin popescu tariceanu