x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ponta: Anastase îl dădea pe Boc la telefon unor parlamentari ca să le cumpere votul

Ponta: Anastase îl dădea pe Boc la telefon unor parlamentari ca să le cumpere votul

08 Iun 2010   •   00:00
Ponta: Anastase îl dădea pe Boc la telefon unor parlamentari ca să le cumpere votul
Sursa foto: Christian Silva/Jurnalul National

Roberta Anastase nu a iniţat la timp şedinţa de plen a Camerei deoarece era prea preocupată să dea raportul la telefon premierului Boc, cu privire la evoluţia negocierilor cu unii parlamentari independenţi sau de la minorităţi, cărora le-ar fi promis avantaje în schimbul votului pentru noul judecător al CCR, a susţinut marţi liderul social-democrat Victor Ponta, iritat de întârzierea cu o oră a lucrărilor acestui for legislativ.

"Am stat o oră toţi în Cameră. Aţi filmat. Eram 300 de oameni - foarte rar - iar doamna Anastase, cu telefonul în mână - iar la telefon era Emil Boc, şi nu ştiu dacă primul-ministru asta trebuie să facă o oră - îl dădea pe Emil Boc la telefon la diverşi deputaţi independenţi - am văzut-o la domnul Nicolicea, la cei de la minorităţi - ca să le promită domnul Boc nu ştiu ce, să le promită bani, să le promită avantaje ca să voteze", a susţinut liderul PSD, referindu-se la tentativa preşedintelui Camerei de a forţa reluarea votului în cazul desemnării noului judecător la Curtea Constituţională.

Ponta a comentat ironic că nici prin aceste tactici PDL nu a reuşit să găsescă parlamentari dispuşi să încalce votul dat săptămâna trecută în ceea ce priveşte judecătorul de la Curtea Constituţională.

"Nu au reuşit să strângă nici în acest sistem absolut incredibil - preşedinta Camerei care o oră umblă cu telefonul, cu primul-ministru în telefon, prin Cameră, ca să-i convingă, să îi cumpere pe alţi parlamentari - nici aşa nu au reuşit să găsească oameni dispuşi să încalce Constituţia şi să-şi încalce propriul vot dat săptămâna trecută", a spus Ponta, potrivit Antena3.

El a acuzat-o pe Anastase că este capabilă de orice şi că îi "îngrozeşte pe toţi". "PDL a cerut pauză ca să nu facem şedinţa. Tot vrea să-i convingă Anastase şi Boc la telefon pe parlamentari să voteze că se schimbă Constituţia azi în Cameră. Este o situaţie nu doar fără precedent. Este un pericol uriaş, iar asemenea personaje ca doamna Anastase pur şi simplu ne îngrozesc pe toţi, sunt capabile de absolut orice", a spus Ponta.

Conflictul dintre Putere şi Opoziţie a izbucnit din nou pe tema mandatului la CC, după ce luni în Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor, s-a respins, atât solicitarea liderului grupului PDL Mircea Toader ca în prima şedinţă de plen să se reia votul în cazul alegerii unui judecător la Curtea Constituţională, cât şi cererea unui punct de vedere din partea Comisiei juridice pe această temă formulată de Anastase.

×
Subiecte în articol: politic