x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ponta: Delegaţia FMI a solicitat o întâlnire cu PSD, le-am răspuns că e tardiv

Ponta: Delegaţia FMI a solicitat o întâlnire cu PSD, le-am răspuns că e tardiv

02 Aug 2010   •   00:00
Ponta: Delegaţia FMI a solicitat o întâlnire cu PSD, le-am răspuns că e tardiv
Sursa foto: Dragoş Stoica/Jurnalul Naţional

Liderul PSD Victor Ponta a declarat că formaţiunea sa a primit, luni, o solicitare din partea delegaţiei FMI privind o întâlnire cu social-democraţii, însă PSD a transmis că refuză întrevederea, considerând că ar fi "tardivă şi protocolară", în condiţiile în care discuţiile cu Guvernul s-au epuizat.

"Am primit azi (luni - n.r.) o solicitare din partea delegaţiei FMI privind o întâlnire cu PSD. Le-am răspuns în scris că e o solicitare tardivă, inutilă, în acest moment, când toate discuţiile între delegaţia FMI şi Guvern s-au epuizat. Doar o întâlnire protocolară cu noi nu îşi are sensul în acest moment", a spus Ponta, după şedinţa Biroului Permanent Naţional al PSD.

El a susţinut că delegaţia FMI are o atitudine "cu totul şi cu totul anormală" faţă de Guvern şi faţă de România, întrucât girează toate măsurile "stupide şi incoerente" ale Executivului de la Bucureşti şi participă, alături de acesta, la ascunderea adevărului despre situaţia economică.

"Azi aflăm ce ne-au spus şi anul trecut prin vocea domnului Tănăsescu şi a domnului Jeffrey Franks, că vom avea creştere economică şi că nu vom mai avea tăieri de pensii şi salarii. Nu ştiu de ce azi trebuie să îi credem, având în vedere că ceea ce au spus anul trecut a fost total greşit", a adăugat Ponta.

El a precizat că PSD nu doreşte ca România să se gândească la un nou împrumut, care "să mai dea viaţă" încă un an sau doi Guvernului "corupt şi incompetent" actual.

"Nu ne vedem cu această ocazie cu delegaţia FMI. A trecut vremea întâlnirilor protocolare. Dacă au într-adevăr intenţia de a asculta vocea Opoziţiei, să o facă înaintea luării tuturor deciziilor, ulterior e inutil", a spus Ponta.

El a criticat de asemenea poziţia "unora" dintre reprezentanţii FMI, care susţin Guvernul şi care contrazic experţii independenţi.

"Poziţia unora dintre reprezentanţii FMI de a fi de acord cu orice fel de măsură a Guvernului şi de a susţine orice fel de dată şi de cifră şi de predicţie, care contrazice toate predicţiile celorlalţi analişti economici independenţi, este anormală. Nu credem că în acest mod putem continua acest tip de relaţie", a conchis Ponta.

×
Subiecte în articol: politic