x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Preşedintele PSD Târgu Mureş şi-a dat demisia din toate funcţiile deţinute în partid

Preşedintele PSD Târgu Mureş şi-a dat demisia din toate funcţiile deţinute în partid

26 Oct 2010   •   00:00

Omul de afaceri Florin Vlas, lider al PSD Târgu Mureş şi vicepreşedinte al organizaţiei judeţene, a demisionat din funcţiile deţinute în partid, dar nu şi din calitatea de membru, acesta declarând că filiala judeţeană este "moartă" cu actuala echipă de conducere.

Vlas şi-a motivat gestul prin faptul că a constatat că echipa de conducedere a PSD Mureş, formată din preşedintele Alexandru Petru Frătean şi din secretarul executiv Cornel Brişcaru, "strică toată organizaţia", care este "apatică" şi chiar "moartă".

Potrivit lui Vlas, "picătura care a umplut paharul" a fost faptul că luni, când organizaţia a fost invitată să participle la manifestările de Ziua Armatei, a trebuit să meargă el să depună coroane, chiar dacă a aflat târziu, pentru că preşedintele filialei, Alexadru Petru Frătean, era la vânătoare.

El a precizat că apoi şi-a depus demisia la organizaţia judeţeană din funcţiile deţinute, dar nu şi din partid, ceea ce îi permite să rămână consilier local.

"Cu echipa actuală nu voi reveni asupra demisiei. Cu tandemul Frătean - Brişcaru organizaţia este moartă", a declarat Vlas.

În replică, preşedintele PSD Mureş, Alexandru Petru Frătean, a declarat că nu a fost la vânătoare în urmă cu o zi, dar oricum nu contează, din moment ce demisia este un act unilateral.

"Demisia este act unilateral. Am luat act de demisia domnului Vlas, nu au relevanţă motivele reale şi nici justificările de niciun fel, noi avem obiective serioase. Biroul Permanent Judeţean va lua o decizie referitoare la organizaţia municipală, probabil la începutul săptămânii viitoare, vor exista o comisie şi un interimar care să organizeze alegeri. Obiectivul principal al organizaţiei municipale va fi să devină un competitor real în lupta politică", a spus Frătean.

El a precizat că, indiferent cine a condus PSD Târgu Mureş, aceasta "niciodată nu a fost un competitor real pentru Primăria Târgu Mureş, iar lucrul acesta trebuie să se schimbe".

În ceea ce priveşte funcţia de vicepreşedinte al filialei judeţene a PSD deţinută de Vlas, Frătean a spus că decizia va fi luată de Consiliul Judeţean al partidului.

"Vom vedea ce decide Consiliul Judeţean al partidului, nu ducem lipsă de vicepreşedinţi, avem vreo 15, conform statutului", a adăugat Frătean.

×
Subiecte în articol: politic