x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică PSD trage în premierul Boc cu a doua moţiune de cenzură

PSD trage în premierul Boc cu a doua moţiune de cenzură

de Adriana Duţulescu    |    28 Iun 2010   •   00:00
PSD trage în premierul Boc cu a doua moţiune de cenzură
Sursa foto: Christian Silva/Jurnalul National

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a anunţat ieri că s-a decis în BPN al partidului introducerea unei noi moţiuni de cenzură împotriva Guvernului Boc, "o moţiune specială, deschisă, o moţiune de cenzură popu­lară".

"Sunt 10 motive pentru care Guvernul Boc trebuie să plece, între acestea: dispreţuieşte pensio­narii, pe care îi consideră vinovaţi de dezechilibrul bugetar, pentru că măreşte taxele şi impozitele, pentru că nu ia nici o măsură împotriva clientelei politice, pentru că atentează la siguranţa cetăţenilor prin tăierea subvenţiilor pentru încălzire, pentru că este total dezinteresat de soarta locurilor de muncă, pentru că ignoră soarta agriculturii în România, ia decizii privind viitorul României fără a se consulta cu partenerii sociali, încalcă în mod repetat Constituţia României şi consideră presa o ameninţare la adresa siguranţei naţionale", a afirmat liderul PSD.

El a precizat că toţi parlamentarii PSD vor semna această moţiune de cenzură şi va fi transmisă atât li­beralilor spre a o semna, cât şi fiecărui parlamentar care a susţinut până acum Guvernul Boc.

"Poimâine (miercuri, n.r.) sperăm să obţinem numărul de semnături de 236 care să ne permită nu doar să introducem, să discutăm moţiunea de cenzură, ci să treacă această moţiune. Am înţeles din zilele trecute că sunt asemenea parlamentari care chiar dacă nu au votat pe 15 iunie moţiunea de cenzură, ar fi acum dispuşi, în faţa noilor măsuri luate de Guvern, să semneze această moţiune de cenzură şi vom declanşa, de asemenea, o acţiune conjugată cu toate partidele politice, cu sindicatele, cu presa, cu toţi cei care se pot implica în această acţiune, pentru a strânge numărul de sem­nă­turi necesar", a mai spus Ponta, precizând că va susţine inclusiv prelungi­rea sesiunii parlamentare pentru discutarea moţiunii.

Liderul PSD a mai precizat că dacă social-de­mo­cra­ţii nu vor reuşi să strângă cele 236 de semnături se va opta pentru de­pu­nerea acesteia în toamnă. "Ni se pă­rea un gest neresponsabil din partea noastră să aşteptăm încă două luni ca România să se ducă şi mai rău în criză", a mai spus Ponta.

Premierul Boc s-a străduit în ultimele zile să îl convingă pe Victor Ponta să accepte o întâlnire, în încercarea de a-l convinge pe şeful PSD să nu mai hărţuiască Guvernul cu moţiunea de cenzură şi cu alte contestaţii la Curtea Constituţională, respectiv cu cea la adresa modi­fi­că­rilor aduse Codului Fiscal.

Liderul deputaţilor PSD, Viorel Hreben­ciuc, a declarat ieri la Antena 3 că premierul Boc l-a sunat pe Victor Ponta vineri şi i-a cerut o întâlnire pentru duminică pe tema măsurilor economice care pot fi luate, dar că aceasta nu şi-a mai avut rostul, deoarece Guvernul a anunţat sâmbătă majorarea TVA. "Tot ce ştiu este din re­la­tă­rile dlui Ponta, nu ştiu din altă parte. Din ce ştiu eu, nu va fi nici un fel de întâlnire", a explicat social-democra­tul.

Mihai Voicu, purtătorul de cuvânt al PNL a anunţat că partidul va vota orice fel de moţiune de cenzură care poate duce la căderea Guvernului, fără nici un fel de ezitare, cu toţi parlamentarii prezenţi, cu bilele la vedere, aşa cum s-a întâmplat în urmă cu două săptămâni.

×
Subiecte în articol: politic