x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Super Băse a salvat-o pe ANI

Super Băse a salvat-o pe ANI

de Adriana Duţulescu    |    26 Apr 2010   •   00:00

ANI merge mai departe. Asta după ce Guvernul Boc s-a mobilizat exemplar şi într-o şedinţă de urgenţă a adoptat modificările necesare la Legea ANI astfel încât să fie eliminate prevederile declarate neconstituţionale de către CCR.



Premierul Emil Boc a declarat la finalul şedinţei de guvern că persoanele care au obligaţia de a depune declaraţii de avere vor completa pe viitor două tipuri de astfel de documente - unele care vor avea caracter public şi unele confidenţiale.

Cele confidenţiale vor sta la baza verificărilor ANI. Numele angajatorului soţului sau soţiei demnitarului nu va mai apărea în declaraţiile de avere publice, ci doar în cele confidenţiale, pe care le primeşte Agenţia Naţională de Integritate, a declarat şi ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu.

Între timp, la Cotroceni, preşedintele Traian Băsescu se certa cu preşedintele PSD, Victor Ponta, acesta neînţelegând de ce partidele au fost chemate la consultări pe tema ANI dacă Guvernul deja a emis un proiect de modificare a legii. "Domnule preşedinte, dumneavoastră aveţi textul Guvernului?", a spus Victor Ponta, şeful statului precizând că proiectul nu a ajuns încă la Cotroceni şi că nici nu este problema sa să analizeze textul Guvernului.

"Nu cred că e problema mea să analizez textul Guvernului, cred că la ora asta este transmis deja spre Parlament, dacă reuşesc să ia şi un aviz al Consiliului Legislativ", a subliniat Băsescu. "Şi atunci, iertaţi-mă, cu noi vă consultaţi pe textul acesta sau vreţi să aflaţi şi opinia noastră?", a replicat Ponta.

"Nu, pe dumneavoastră domnule preşedinte vreau să vă rog ca partidul dumneavoastră, pentru că este vorba de Parlament, şi din câte ştiu sunteţi partid parlamentar..", a răspuns preşedintele, liderul social-democrat constatând amuzat că PSD încă mai este partid parlamentar şi adăugând ironic că, oricum, şeful statului nu este implicat în atragerea parlamentarilor social-democraţi. "Putem discuta serios?", a replicat iritat şeful statului.

Cu PNL Traian Băsescu s-a certat în lipsa liderilor acestuia, care au refuzat să participle la discuţiile de la Cotroceni. Preşedintele a pus absenţa liberalilor pe seama faptului că "unii se surmenează foarte repede" şi au ales să se odihnească pentru a merge seara "la televizor".

×
Subiecte în articol: politic