x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Tatăl vrea şefia TVR, fiul vrea să fie deputat

Tatăl vrea şefia TVR, fiul vrea să fie deputat

de Adriana Duţulescu    |    22 Dec 2009   •   00:00

Mogulul Etno tv a cerut ca răsplată pentru serviciile aduse lui Traian Băsescu în campania electorală şefia televiziunii publice şi un mandat de deputat pentru fiul său, Honorius.



Pentru că a pus la dispoziţia lui Traian Băsescu postul său de televiziune, Etno tv, transformat în perioada campaniei electorale în tribună prezidenţială, şi a finanţat din banii săi realizarea unor manele electorale pro-prezidenţiale, Silviu Prigoană a cerut două funcţii. Una pentru sine şi una pentru fiul său, Honorius. Surse din conducerea PD-L au declarat pentru Jurnalul Naţional că Silviu Prigoană a revendicat nici mai mult nici mai puţin decât şefia televiziunii publice, deoarece actualul preşedinte, Alexandru Sassu, împreună cu întreaga conducere a TVR, vor fi demişi de Parlament în viitoarea sesiune din februarie. Prigoană a mai avut câteva tentative de a se amesteca în activitatea TVR, atunci când a depus în Parlament un proiect de lege privind interzicerea reclamelor publicitare la postul public de televiziune şi desfiinţarea a patru dintre canalele TVR: TVR 3, TVR Info, TVR Cultural, TVR HD. Sursele citate susţin că Prigoană are şanse să obţină nominalizarea din partea PD-L, dar pentru aceeaşi funcţie se luptă şi colega sa, Raluca Turcan, care l-ar dori şef la TVR pe soţul său, actualul purtător de cuvânt al lui Băsescu, Valeriu Turcan.

A doua funcţie revendicată de Silviu Prigoană este dedicată fiului său, Honorius, care a fost de altfel şi el omniprezent în campania lui Traian Băsescu şi s-a remarcat în viaţa PD-L după ce a declarat că "de la vârsta de 14 ani avea pe birou fotografia lui Traian Băsescu". Prigoană doreşte ca Honorius să candideze din partea PD-L pentru mandatul de deputat lăsat liber prin demisie de către Bogdan Olteanu, în colegiul 1 din Bucureşti. De altfel, vicepreşedintele PD-L Gheorghe Flutur a declarat ieri că "fiul deputatului Silviu Prigoană este unul dintre tinerii valoroşi din partid ce pot fi promovaţi". Gheorghe Flutur a spus că Honorius Prigoană este una din variantele de lucru privind candidatura în Sectorul 1. "Este o propunere a organizaţiei de Bucureşti, sigur că vom mai analiza în continuare", a declarat Gheorghe Flutur. Vicepreşedintele PD-L a precizat că decizia finală va fi convenită în urma unor sondaje, dar şi în urma discuţiilor dintre conducerea centrală şi filiala bucureşteană. "Poate fi un nume domnul Honorius Prigoană. Vă asigur că promovarea va fi una democratică", a spus Flutur.

×
Subiecte în articol: politic