x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Tiberiu Ridzi, pe făraş

Tiberiu Ridzi, pe făraş

de Monalise Hihn    |    12 Apr 2010   •   00:00
Tiberiu Ridzi, pe făraş
5648-117813-sotiiridzi.jpgPreşedintele Organizaţiei Judeţene a PD-L Hunedoara, Tiberiu Iacob Ridzi (foto stânga), va fi schimbat din funcţie astăzi. Informaţia făcută publică sâmbătă de deputatul Ioan Oltean a fost confirmată de deputatul de Hunedoara Iosif Blaga şi de vicepre­şe­dintele PD-L Hunedoara, Cristian Vladu.

Schimbarea din funcţie a lui Tiberiu Iacob Ridzi vine în urma rezultatelor slabe obţinute la alegerile prezidenţiale. În judeţul Hunedoara, Traian Băsescu a fost votat de aproximativ 40% dintre alegători. Mai mult, în Valea Jiului, şeful statului a luat de trei ori mai puţine voturi decât Geoană. De altfel, tot din cauza scorului slab la prezidenţiale, PD-L a dat postul de prefect celor de la UDMR. Potrivit lui Ioan Oltean, în mod cert va fi schimbată conducerea PD-L Hunedoara, dar şi cea de la Brăila.

Deputatul Iosif Blaga a confirmat declaraţiile lui Oltean: "Se discută de multă vreme acest lucru. Să vedem când va fi pus în aplicare". Pe de altă parte, vicepreşedintele PD-L Hunedoara, Cris­tian Vladu, a spus că Ridzi urmează să fie schimbat luni, 12 aprilie, din funcţia pe care o deţine interimar în fruntea organizaţiei judeţene: "Aşa se pare că se va întâmpla, iar cele mai mari şanse ca să ocupe această funcţie le are deputatul Ioan Timiş (n.r. - acesta a părăsit PNL la începutul lunii martie şi s-a înscris în PD-L). El va ocupa interimar postul până la alegerile ce vor avea loc în maximum două luni".

Tiberiu Iacob Ridzi este în fruntea fi­lialei judeţene a PD-L Hunedoara din ia­nuarie 2009, când l-a înlocuit în funcţie pe Gheorghe Barbu, desemnat secretar ge­neral al Camerei Deputaţilor. El este primarul municipiului Petroşani şi soţul fostului ministru al Tineretului şi Sportului, Monica Iacob Ridzi, care este, la rândul său, unul dintre vicepreşedinţii PD-L Hunedoara. Nu este exclus ca astăzi şi ea să îşi piardă postul, dacă se va decide decapitarea întregii conduceri a PD-L Hunedoara.

×
Subiecte în articol: politic