x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Traian Băsescu strănută, PDL tremură

Traian Băsescu strănută, PDL tremură

de Gabriela Antoniu    |    26 Sep 2010   •   00:00

Premierul Boc, miniştri şi lideri democrat-liberali au stat în sedinţă până-n crucea nopţii după ce şeful statului a cerut Guvernului să facă ordine la Interne.

La scurt timp după anunţul lui Traian Băsescu că renunţă la serviciile poliţiştilor şi jandarmilor, premierul Emil Boc a convocat la Palatul Victoria mai mulţi miniştri şi lideri din PDL, pentru o reuniune informală de partid.

Printre persoanele chemate să discute cu primul-ministru s-au numărat ministrul Adminis­traţiei şi Internelor, Vasile Blaga, fostul ministru al Economiei, Adriean Videanu, preşedintele Camerei De­putaţilor, Roberta Anastase, mi­nistrul Transporturilor, Anca Boagiu, mi­nistrul Agriculturii, Valeriu Tabără, ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, şi vicepreşedintele PDL Ioan Oltean.

Surse neoficiale susţin că tema discuţiei ar fi fost situaţia creată de mitingul poliţiştilor de la Cotroceni, pe care şeful statului l-a catalogat ieri drept ilegal, cerând  Guvernului să rezolve problemele de disciplină şi de respectare a legii în cadrul Ministerului de Interne.

Şedinţa a început ieri după-amiază, în jurul orei 17:00.  Neoficial, au apărut informaţii că, pe fondul disputelor grupărilor din PDL, şeful sta­tului ar dori înlăturarea lui Vasile Blaga din fruntea Internelor şi înlocuirea lui cu actualul ministru al Apărării, Gabriel Oprea, preşedintele executiv al UNPR.
Potrivit aceloraşi informaţii, locul lui Oprea la Interne ar urma să fie luat de un alt lider al UNPR, Cristian Diaconescu.

Dacă şeful statului nu va reuşi debarcarea lui Blaga, care a mai fost vehiculat şi la începutul acestei luni pe lista miniştrilor remaniabili, atunci este de aşteptat demiterea şefilor Poliţiei şi Jandarmeriei, respectiv Petre Tobă şi Olimpiodor Anto­nescu.

De altfel, o posibilă demitere a şefului Jandarmeriei era vehiculată încă din cursul zilei de ieri, înainte ca şeful statului să declare la Cotroceni că, dintre toţi cei care au manifestat împotriva măsurilor de austeritate ale Guvernului, singurii care nu au respectat legea au fost poliţiştii şi jandarmii. El i-a acuzat pe jandarmii care au asigurat ordinea în timpul mitingului de protest de la Cotroceni că nu au aplicat legea, negociind-o cu sindicaliştii, respectiv cu poliţiştii.

Tot neoficial, potrivit unor surse din PDL şi Palatul Cotroceni citate de TVR, în următoarele zile va avea loc o şedinţă a CSAT. Deşi această şedinţă a fost programată înainte de izbucnirea conflictului dintre şeful statului şi Ministerul de Interne, se presupune că vor fi abordate şi mitingul poliţiştilor de la Cotroceni şi scandalul pe care l-a generat.

×
Subiecte în articol: politic