x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Udrea îşi acordă singură premii

Udrea îşi acordă singură premii

de Dan Tomozei    |    07 Sep 2009   •   00:00
 Udrea îşi acordă singură premii

În timp ce pensiunile din Mărginimea Sibiului găsesc tot mai greu soluţii pentru atragerea clienţilor, ministrul Turismului, Elena Udrea, a fost invitat să participe la decernarea premiului "Mărul de aur", echivalentul Oscarului în domeniu. Dar pentru că turismul românesc este deosebit, în 2009 a primit trei mere: două pentru turism şi unul pentru o companie aviatică care a luat locul zonei istorice Maramureş.

În primăvara acestui an, cu sprijinul Mi­nisterului Turismului, un grup de jurnalişti, membri ai Federaţiei Inter­na­ţi­o­nale a Jurnaliştilor şi Scriitorilor de Turism (FIJET), a efectuat vizite de informare în mai multe zone turistice.
În mod firesc, vizitele au fost realizate în mai multe ţări, însă România a devenit primadona premiilor 2009. Potrivit Clubului Presei de Turism - PressTOUR FIJET Romania, "evaluarea a avut loc în timpul vizitei Consiliului Director al FIJET din luna mai 2009 în România, vizită organizată cu sprijinul direct al Ministerului Turismului". Prin urmare, România a centrat, România a primit.


"NU PLECAŢI, MĂ ÎNTORC!"
Organizat precar, evenimentul de la Sibiel, întârziat cu aproape două ore, a necesitat şi o primire cu repetiţie pentru ca ministrul Elena Udrea să fie adus oficial într-o căruţă alături de jurnaliştii care au decis acordarea premiilor. Iniţial, venirea ministrului s-a făcut în limuzină, fapt ce nu cadra cu evenimentul. Apoi, pentru ca întârzierea să fie demnă de un ministru, inaugurarea sediului PD-L Sălişte a necesitat o altă oprire în traseu a Elenei Udrea.


CUM FAC NIŞTE AVIOANE CĂT MARAMUREŞUL
Pentru neavizaţi, trebuie subliniat că "Mărul de aur" s-a acordat începând cu anul 1971 până în 2005. După care premierile au fost sistate. Ca un făcut, în 2009, cu sprijin din partea Ministerului Turismului, filiala românească a FIJET a fost reactivată şi recunoscută de fe­de­raţia-mamă. Şi pentru ca totul să fie perfect, România este marea câştigătoare nu a unui premiu, cum se acordă, ci a trei. Pentru Mărginimea Sibiului, Rezervaţia Biosferei Delta Dunării şi o companie aviatică.

Spre surprinderea tuturor, aceasta din urmă a ocupat locul desemnat iniţial Maramureşului. Surprinderea este cu atât mai mare cu cât regulamentul FIJET spune clar că "me­rele" se acordă pentru destinaţii turistice şi personalităţi implicate în promovarea turismului. Nicidecum pentru firme de transport. Potrivit liderului FIJET România, Victor Rădulescu, "în istoria de patru decenii este pentru prima dată când se atribuie trei trofee în acelaşi an unei singure ţări". În vreme ce ministrul Udrea este total excedat de eveniment: "Sunt mai emoţionată şi mai mândră decât Julia Roberts, care a primit un singur Oscar, în timp ce eu primesc trei Premii Oscar".


UDREA ŞI TEORIA DEMISIEI
Aflată într-o vizită de lucru în Harghita și Covasna, ministrul Turismului Elena Udrea a fost întrebată dacă va demisiona sau nu în cazul în care se va începe urmărirea penală împotriva ei. Elena Udrea a răspuns că, teoretic, orice ministru sau persoană publică ar trebui să-şi dea demisia dacă este urmărit penal, dar a subliniat că nu crede că va fi cazul în ceea ce-o priveşte. Ea a mai spus că afirmaţiile lui Cosmin Guşă, potrivit cărora DNA s-ar fi autosesizat în cazul contractelor încheiate cu BRD sau Eurosport, sunt "o minciună" şi că "a probat" cu răspunsul Parchetului General că nu există un dosar penal legat de contractele încheiate de Ministerul Turismului. (Claudiu Sere)

×
Subiecte în articol: politic