x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică UNPR: Moţiunea de cenzură a Opoziţiei este un act demagogic

UNPR: Moţiunea de cenzură a Opoziţiei este un act demagogic

26 Oct 2010   •   00:00

Parlamentarii Uniunii Naţionale pentru Progresul României (UNPR) nu vor vota moţiunea de cenzură, a declarat, astăzi, la finalul Biroului Politic Permanent Naţional, purtătorul de cuvânt al grupurilor parlamentarilor independenţi, Valeriu Steriu.

"Parlamentarii UNPR vor fi prezenţi în sală, dar nu vor participa la procesul de vot. Nu vom legitima, nici măcar cu un vot împotrivă, o moţiune fără fond, fără sens şi fără finalitate. Pentru noi, această moţiune este doar un balon de săpun şi o vom trata ca atare. UNPR susţine în continuare guvernul şi va demonstra acest lucru la fel de coerent şi consecvent ca şi până acum. UNPR consideră că în acest moment, singura variantă realistă de guvernare este asigurată de actuala majoritate, solidă şi transparentă, care şi-a asumat, cu mult curaj, lupta împotriva crizei economice", a precizat Steriu, potrivit Agerpres.

El a subliniat că progresiştii consideră moţiunea de cenzură un act demagogic şi nu o acţiune politică responsabilă, adăugând că miza opoziţiei nu este să înlocuiască actualul Guvern, ''pentru că este clar că nici PSD şi nici PNL nu au nici intenţia şi nici capacitatea să îşi asume guvernarea într-o perioadă extrem de dificilă pentru România''.

"UNPR este consecvent în acţiunea sa politică şi nu vota moţiunea de cenzură depusă de Opoziţie. Considerăm că această moţiune este un demers politicianist, gândit să slujească intereselor unor lideri de partide şi nu interesului naţional. Această moţiune nu-şi propune să rezolve problemele economice şi sociale, nu oferă o alternativă şi nici măcar nu conturează o perspectivă pentru viitorul imediat. Este evident că această moţiune este rezultatul unei competiţii de imagine în interiorul Opoziţiei, competiţie în care liderii PSD şi PNL sunt dispuşi să sacrifice stabilitatea economică, predictibilitatea şi - cel mai grav - şansele României de a ieşi cât mai repede din criză", a spus liderul progresist.

El a acuzat partidele din opoziţie că au intrat într-un joc politicianist cu o singură miză: "să obţină capital politic şi electoral pe spatele românilor aflaţi în dificultate'' şi a făcut apel la liderii sindicali să nu se lase manipulaţi "de interesele politice ale PSD sau ale liderilor acestuia".

"UNPR este fidel stabilităţii politice şi guvernamentale din România. Nicio moţiune de cenzură nu va trece, atât timp cât actualul Guvern îşi asumă o politică a interesului naţional şi va continua lupta cu criza economică. Este dreptul Opoziţiei să-şi voteze moţiunea pe care a depus-o, dar aş vrea să fac o singură observaţie. Dacă ar fi fost într-adevăr interesaţi de situaţia economică, de încasările la buget sau de soarta pensionarilor, ar fi susţinut proiectul de lege depus de UNPR privind taxarea averilor mari şi foarte mari", a mai adăugat liderul progresist.

El a reamintit de proiectul de lege care prevede impozitarea averilor mari şi foarte mari, subliniind că "cel puţin PSD, un partid care se proclamă a fi de stânga, a obstrucţionat discutarea acestui proiect în regim de urgenţă".

"Probabil că unii social-democraţi vor să probeze solidaritatea doar prin discursuri la televizor, în loc să accepte plata unei taxe de 1% din averile pe care le deţin. Sunt bani care merg la buget şi din care se vor plăti pensii pentru români. Oricum, noi mergem mai departe cu acest proiect şi, chiar dacă în Senat nu s-a discutat în regim de urgenţă, am convingerea că va fi adoptat de Legislativ în cel mai scurt timp", a mai spus Steriu.

×
Subiecte în articol: politic