x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Vântu: "M-am întâlnit cu Băsescu în 2004, într-o parcare în Tâncăbeşti”

Vântu: "M-am întâlnit cu Băsescu în 2004, într-o parcare în Tâncăbeşti”

03 Dec 2009   •   00:00

Sorin Ovidiu Vântu a declarat în această seară la Realitatea TV, că în 2004 s-a întâlnit, într-o parcare din Tâncăbeşti, cu Traian Băsescu, discutându-se despre sprijin pentru ca acesta să câştige alegerile prezidenţiale. El a spus că în 2004 s-a întâlnit cu Traian Băsescu într-o parcare din Tâncăbeşti, pentru a se feri de "securitatea lui Adrian Năstase".

Vântu a menţionat că i se pare inadmisibil că după cinci ani trebuie să se ascundă când acasă la el vin prieteni, indiferent de oră. "Mi se pare siderant după 2004 când la ora trei dimineaţă m-am întâlnit în parcare la Tâncăbeşti cu domnul Băsescu, ferindu-ne de securitatea domnului Adrian Năstase, după cinci ani de zile să ajung în aceeaşi situaţie, să mă feresc să mă întâlesc cu prietenii", a spus Vântu. Întrebat ce a discutat cu Băsescu, în 2004, Vântu a spus că a fost vorba de sprijin politic pentru câştigarea prezidenţialelor.

Întrebat în ce a constat sprijinul, Vântu a spus că va face o declaraţie de presă pe 7 decembrie."Relaţia de colaborare a mers doar până la un anumit moment", a spus Vântu. Acesta a mai spus că a avut întâlniri cu Traian Băsescu inclusiv în mandatul de preşedinte al lui Traian Băsescu. "Am solicitat şi eu întâlnirile, le-a solicitat şi domnia sa", a mai spus acesta. Cât priveşte întâlnirea cu Mircea Geoană, Vântu a declarat ă liderul PSD a mers în vizită la el în noaptea de miercuri, pentru a se relaxa. "A venit la mine cu o zi înainte de dezbaterea finală, asta este adevărat. A venit să se relaxeze, am pălăvrăgit o grămadă. Era încordat şi am încercat să-i creez o stare de relaxare", a spus Sorin Ovidiu Vântu, într-o intervenţie telefonică la postul Realitatea TV. Vântu a mai spus că nu a dat "niciun leu" în campania electorală a lui Geoană şi nu l-a sprijinit mediatic.

×
Subiecte în articol: politic