x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Varujan Pambuccian: "E nevoie de soluţii radicale"

Varujan Pambuccian: "E nevoie de soluţii radicale"

01 Iun 2010   •   00:00

   
Liderul deputaţilor minorităţilor naţionale, Varujan Pambuccian, a declarat, la dezbaterea moţiunii simple a PNL împotriva ministrului Finanţelor, Sebastian Vlădescu, că soluţiile de ajustare a unui sistem nu mai funcţionează fiind necesare unele radicale.

"E nevoie de soluţii radicale care să ţină cont de naturalitatea mecanismelor economice, nu de felul ciudat în care evoluează ideologiile prin capetele noastre. Tot ceea ce am auzit ca soluţii sunt chestiuni care ţin mai degrabă de aducerea cheltuielilor la nivelul veniturilor sub o formă sau alta, mânaţi de o ideologie sau alta, dar nu metode prin care economia poate fi ţinută acasă şi ajutată să se dezvolte după ce un stat din ce în ce mai hipertrofiat şi din ce în ce mai hulpav, într-o continuă alergare după mituirea unui electorat din ce în ce mai asistat a ajuns la sfârşitul său", a spus Pambuccian, potrivit Agerpres.

El a solicitat sprijinirea Guvernului pentru abrogarea imediată a impozitului forfetar, plata TVA în momentul încasării banilor şi mutarea ideii fixe de subvenţie în cea de investiţie.

"Următorul lucru pe care trebuie să-l facem chiar dacă pare o agresiune economică este să trecem la un mecanism în care cota unică să fie 4% şi în compensare TVA 25%", a afirmat liderul deputaţilor minorităţilor naţionale.

El a completat că domeniile care nu mai funcţionează 'trebuie lăsate să moară'.

"Dacă nu facem lucrul acesta urgent, nu avem nicio şansă. Vom târî cangrene după cangrene până când statul însuşi se va prăbuşi", a conchis Pambuccian.

×
Subiecte în articol: politic