x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Voiculescu despre Băsescu:"Acelaşi maidanez care muşcă şi fuge"

Voiculescu despre Băsescu:"Acelaşi maidanez care muşcă şi fuge"

de Aniela Nine    |    15 Apr 2009   •   00:00
Voiculescu despre Băsescu:"Acelaşi maidanez care muşcă şi fuge"
Sursa foto: www.macristudio.com/

După atacul dezlănţuit luni seara de şeful statului la adresa "mogulilor" de presă şi a lui Adrian Năstase, ieri politicienii i-au dat replica preşedintelui: Băsescu rămâne un maidanez; după 5 ani de mandat preşedintele are aceeaşi obsesie bolnăvicioasă pentru liderii PSD; Băsescu desfiinţează meseria de jurnalist şi se consideră deasupra legii împreună cu familia sa.



Ieşit la declaraţii după întâlnirea cu sindicatele din învăţământ luni seara, preşedintele Băsescu a folosit ocazia pentru ca, vorbind despre reţinerea lui Penescu, să acuze "mogulii" că "au intrat în trepidaţii", speriaţi că instituţiile statului îşi fac treaba şi că se poate întâmpla până şi oamenilor foarte bogaţi să fie chemaţi în faţa autorităţilor.

Preşedintele a mai acuzat faptul că există o propagandă prin care se încearcă să se acrediteze ideea că în familia şefului statului se întâmplă ilegalităţi, indicând drept iniţiatori ai acestei propagande "oameni care sunt în dificultate în faţa justiţiei". Cât despre Adrian Năstase, Băsescu a susţinut că acesta a fost "turnat" de oamenii din propriul său partid şi că el nu are nici o legătură cu dosarul acestuia de la DNA.

În replică la acuzaţiile lui Băsescu, Dan Voiculescu, preşedintele fondator al Partidului Conservator spune că şeful statului are de fapt două probleme majore: să justifice averea familiei Băsescu şi salariile profesorilor. "Eu cred că Traian Băsescu are două probleme majore: una - să dea o justificare asupra averii familiei Băsescu.

Cum e posibil ca oameni care sunt salariaţi, trăiesc din salariu, să acumuleze o avere atât de mare ca a lor? Şi a doua - ce are de gând cu salariile profesorilor? Restul le consider un fel de baliverne, iar Traian Băsescu pentru mine rămâne acelaşi maidanez care muşcă şi fuge", spune Dan Voiculescu despre atacurile preşedintelui la adresa trusturilor media.

Cât despre acuzele că în spatele oricăror comentarii negative se află mogulii de presă, liderul fondator al PC spune că Băsescu are o problemă cu oricine nu este de acord cu el, nu numai cu jurnaliştii. "Băsescu are o problemă cu oricine nu e de acord cu el şi îmi aduc aminte că imediat după ce a câştigat a spus că dânsul e perfect. Prin afirmaţia că este perfect nu acceptă ca nimeni, niciodată să i se opună", arată Voiculescu.

El a adăugat că este convins că managementul trustului Intact este pe mâini bune şi că oamenii din conducere au calităţile necesare pentru a conduce trustul aşa cum au făcut-o şi până acum, indiferent de ce spune Traian Băsescu.

REVENIRE LA TEZELE DIN 2004
O altă replică a venit de la preşedintele PSD, Mircea Geoană, care a criticat revenirea lui Băsescu la tezele din 2004 şi "obsesia bolnăvicioasă" pe care o are faţă de liderii PSD. "Revenirea lui Băsescu la tezele şi temele din 2004 arată că după cinci ani de mandat, domnul Băsescu nu a făcut practic nimic. Astăzi cinci milioane de români au dosare în Justiţie care aşteaptă rezolvarea. Suntem în continuare dezamăgiţi faţă de performanţa pe care actualul preşedinte o are faţă de societate şi faţă de români", a spus Geoană.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a comentat că Băsescu a vorbit
"tot despre ce-l doare, adică dosarul lui Adrian Năstase" şi a apreciat că şeful statului a anunţat, indirect, în ciuda afirmaţiei că nimeni nu e mai presus de lege, nici măcar familia prezidenţială, că "nimeni nu are voie să pună în discuţie în nici un fel persoana domniei sale şi a familiei sale".

Antonescu a criticat faptul că Băsescu atacă una din instituţiile fundamentale ale statului, presa, şi a apreciat că preşedintele "desfiinţează" meseria de jurnalist, văzând în orice întrebare, comentariu nefavorabil, "mâna neagră a mogulilor".

×
Subiecte în articol: basescu politic