x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Spiru Haret nu mai garantează succesul

Spiru Haret nu mai garantează succesul

de Diana Scarlat    |    17 Aug 2010   •   00:00

Universitatea "Spiru Haret" a întrerupt orice fel de comunicare cu presa, cu Ministerul Educaţiei, cu absolvenţii ameninţaţi de "relicenţiere" şi cu studenţii care cer lămuriri, gândindu-se din ce în ce mai serios să se transfere la alte universităţi. Unica formă de comunicare a USH este prin spoturile publicitare care cheamă pe toată lumea să se alăture "succesului garantat", pentru a construi o "Românie de mâine" după chipul şi asemănarea USH. Universitatea Spiru Haret (USH) ar fi trebuit să trimită Ministerului Educaţiei, până pe 15 august, tabelul nominal cu persoanele care vor susţine licenţa în sesiunea specială programată pentru luna septembrie. USH nu a respectat termenul fixat de ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, iar Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului (MECTS) aşteaptă în continuare "veşti" de la Spiru Haret, universitatea ai cărei reprezentanţi refuză să dea declaraţii presei în această perioadă, sub pretextul că aşteaptă precizări din partea ministerului.

În timp ce USH a intrat în "silenzio stampa" atât faţă de presă, cât şi faţă de MECTS, absolvenţii nu ştiu în acest moment nici în ce constă reexaminarea, nici dacă diploma le va fi recunoscută după această "relicenţiere", nici cum va reuşi universitatea să examineze 10.000 sau 15.000 de oameni în câteva zile, iar numărul exact al celor care ar trebui să mai susţină încă o dată examenul de licenţă nu se ştie, pentru că, începând de vineri, 6 august, reprezentanţii Universităţii Spiru Haret nu mai dau nici un fel de declaraţie de presă până când nu primesc de la MECTS o decizie clară în privinţa susţinerii examenului.

Daniel Funeriu a precizat că USH a făcut o solicitare către MECTS pentru a da licenţa cu cei care au un statut incert, iar pe baza acestei solicitări s-a purtat o corespondenţă internă în minister, după care MECTS a trimis, la 6 august, o adresă către universitate, în care se precizează că USH are acordul de principiu pentru desfăşurarea unui examen de licenţă, cu condiţia să se respecte metodologia de monitorizare elaborată de MECTS şi să se stabilească exact care sunt comisiile. Ministrul a subliniat, de asemenea, că nu se mai înmatriculează studenţi la forma de învăţământ la distanţă la această universitate, deoarece programul a fost închis. "Ordonanţa 10 (OUG 10/2009, n.r.) prevede ca aceia care erau înscrişi la formele neacreditate să poată să se înscrie la forma acreditată, adică la zi", explică Daniel Funeriu.

×
Subiecte în articol: observator